V četrtek, 16.2.2023, je potekal vseslovenski spletni kviz o varni rabi interneta ki sta ga organizirala A1 Slovenija in zavod Varni internet. Sodelovalo je več kot 20.000 slovenskih osnovnošolcev druge in tretje triade iz skoraj 200 šol. Glavni namen kviza je bilo ozaveščanje mladih o varnosti na internetu ter podiranje Guinnessovega rekorda.  

Na naši šoli so sodelovali učenci od 5. do 9. razreda ki so preverili svoje znanje o digitalnih sledeh, varovanju osebnih podatkov, družbenih omrežjih, spletnem nasilju, spletni empatiji in drugih izzivih, s katerimi se mladi srečujejo na spletu. Kviz, ki je trajal 60 minut in ga je vodil Sašo Stare, so učenci reševali na računalnikih, tablicah in drugih napravah. Dogodek je prav tako spremljal uradni sodnik Guinness World Records Richard Stenning.

Za osvojitev Guinnessovega rekorda za največji spletni kviz na svetu so šteli osnovnošolci, ki so v 60 minutah kviza odgovorili na vsa zastavljena vprašanja. Rekord je doslej pripadal Britancem za kviz s 7279 udeleženci. Na vsa vprašanja je odgovorilo 15.225 udeležencev, ki so tako dosegli Guinnessov rekord za največji spletni kviz na svetu!

Ponosni smo na naše mlade Spletne brihte, ki se zavedajo o pomembnosti pravilne in varne rabe interneta ter so prispevali pri podiranju Guinnessovega rekorda. 

Zapisal: Marjan Matešič

 

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost