V naši šolski knjižnici imamo gradivo obdelano v programu WINKNJ. Postopno prehajamo na nov program za izposojo knjižničnega gradiva COBISS. Šola je podpisala pogodbo z IZUM-om in postala polnopravna članica COBISS-a (enotnega nacionalnega knjižnično informacijskega sistema: Kooperativni Online Bibliografski Sistem in Servisi), ki povezuje slovenske knjižnice v enoten knjižnični informacijski sistem z vzajemno katalogizacijo, vzajemno bibliografsko-kataložno bazo podatkov COBIB in lokalnimi bazami podatkov sodelujočih knjižnic. COBISS je slovenski knjižnični informacijski sistem, ki ga je razvil mariborski Institut informacijskih znanosti. Uporabljajo ga knjižnični sistemi Slovenije, Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Makedonije, Srbije in Črne gore, povezavo vseh teh sistemov pa skupaj imenujemo COBISS.Net.

V mesecu juniju bo intenzivno potekalo vnašanje zaloge gradiva v sistem COBISS. To pomeni, da bomo gradivo na novo obdelali in se tako izognili napakam, ki bi jih s sabo prinesla konverzija. Delo bo zahtevno, obširno in zamudno. Po dokončnem vnosu gradiva bo katalog Osnovne šole Otočec postal javno dostopen in na voljo na spletni strani, kar bo pomembno za vse uporabnike, saj bo potekalo iskanje globalno (po slovenskih knjižnicah) in obenem lokalno (na OŠ Otočec).

V ta namen prosimo vse uporabnike Šolske knjižnice OŠ Otočec, da do 6. junija 2016 v šolsko knjižnico vrnete vso izposojeno gradivo in nam tako omogočite čim hitrejše in nemoteno delo.

Hvala za razumevanje.

Knjižničarka Hermina Videnič

 

Related Images:

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost