Nekega lepega spomladanskega jutra je Nejc želel spuščati zmaja. Prosil je mamo in vzel zmaja s police.

Zunaj ga je že čakal sošolec Marko in skupaj sta se odpravila na travnik. Na travniku se je igralo veliko otrok, ki so se lovili, žogali, preskakovali kolebnico in se igrali skrivalnice. Ko je Nejc spustil zmaja, da je poletel v zrak, so se vsi otroci prenehali igrati in gledali zmaja, ki je jadral visoko na nebu. V tistem hipu je zapihal veter in zmaja je odpihnilo na drevo. Na srečo je bil v bližini očka, ki je zmaja rešil. Ko pa je Nejc v roke dobil raztrganega zmaja, je bil žalosten.

Porodila se mu je imenitna ideja, da bi izdelal novega zmaja. Ko je prišel domov, ga je takoj začel izdelovati in ta je bil še boljši.

Nastja Fakin, 3. a

 

 

Zjutraj se je Miha zbudil in si začel ogledovati svoj papir, ki ga še ni uporabil. Izdelal je zmaja, umil si je zobe, se oblekel in odšel ven.

Prijatelj ga je že čakal. Ko je Miha prišel ven, sta se s prijateljem odpravila na travnik. Ko sta začela spuščati zmaja, sta se veselila, ker sta ga uspela dvigniti. Počasi so začeli prihajati ljudje s cele vasi. Ogledovali so si zmaja, ki je letal po zraku. Čez nekaj časa je zapihal močan veter. Veter je zmaja odnesel v krošnjo drevesa. Miha in njegov prijatelj sta bila žalostna, ker se je Mihov zmaj zataknil za vejo in ga nista mogla več spuščati. Prišel je gospod, ki je hotel pomagati otrokoma. Zagrabil je zmaja in ga potegnil z drevesa. Otroka sta se gospodu zahvalila.

Miha je bil žalosten, ker je bil njegov zmaj raztrgan, a spomnil se je, da lahko izdela novega. Iz papirja, ki mu je še ostal, je izdelal novega zmaja.

Žiga Medved, 3. a

 

Nekega poletnega dne je Maj s police privlekel svojega papirnatega zmaja. Zelo se ga je razveselil. Pogledal je skozi okno in videl sonce. Že v mislih si je zamislil, kako se bo zabaval. Po telefonu je poklical svojega prijatelja.

Vprašal je mamico, če bi lahko šel ven v sandalih. Mamica mu je dovolila. Sezul si je copate in oblekel majico s kratkimi rokavi. Na pragu je počakal prijatelja. Stekel je k njemu, pozdravila sta se in se dogovorila, da gresta spuščat zmaja na travnik. Odšla sta do drevesa, saj je sonce zelo pripekalo. Zmaj se je kmalu zapletel v krošnjo drevesa. Maj je poklical očka in s sabo je prinesel lestev. Tudi Maj in njegov prijatelj sta želela plezati po lestvi. Očka je snel zmaja z drevesa in papirnati zmaj je bil zelo poškodovan. Maju se je porodila čudovita zamisel. Povedal jo je tudi prijatelju. Vprašal ga je, ali ima doma kolaž papir. Dobila sta se pri Maju. Maj je vzel s seboj papirnatega zmaja. Doma je počakal prijatelja, da bosta skupaj popravila zmaja. Skupaj sta se lotila dela in uspelo jima je. Bila sta navdušena.

Skupaj z otroci z vasi so spuščali zmaja. Pazili so, da zmaj ne bi ponovno zapletel v drevo. Skupaj so se zabavali celo popoldne.

Karmen Zaletelj, 3. a

Related Images:

(Skupno 989 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost