Na osnovni šoli Otočec smo z obeleževanjem slovenske hrane pričeli že na začetku tedna. Poskusili smo lahko tradicionalne prekmurske, primorske, goriške, koroške in dolenjske jedi. Teden smo zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga skupaj pripravljamo šole, ministrstvo za izobraževanje, ministrstvo za zdravje, ministrstvo za kulturo, ministrstvo za okolje in prostor ter številni drugi partnerji.
Letos so pri pripravi tradicionalnega slovenskega zajtrka sodelovali učenci 6. b razreda. Vsem učencem, ki so se udeležili zajtrka, so narezali in postregli različne sorte jabolk, na različne vrste kruha namazali maslo in med ter postregli z navadnim in vanilijevim mlekom. Učenci so lahko glasovali za najljubšo sorto jabolka. Izbirali so lahko med sortami idared, jonagold, zlati delišes, fuji, pinova in topaz. Učenci so izbrali zmagovalno sorto jabolka – fuji. Izvajale so se različne aktivnosti – pogovori o zdravi prehrani in izdelava plakatov.
Irena Papež