Od petka, 11. 5. 2018 do nedelje, 13.5.2018 se je 50 učencev v spremstvu učiteljev odpravilo na raziskovalni tabor v CŠOD Planinka na Slivniškem Pohorju.

Dom Planinka stoji sredi prečudovite naravi, obrobljen z gozdičkom. Je zelo prostoren, urejen in daje obilo možnosti za izvedbo skupinskih dejavnosti v samem domu in na zunanjih površinah. Največja atrakcija pa je pustolovski park, ki stoji v neposredni bližini doma. Otroci od 5. do 9. razreda so tam preživeli tri zelo aktivne dni. Raznovrstne dejavnosti so bile izvedene na podlagi t.i. team building in krepitvi socialnih veščin. Velik poudarek smo dali tudi športu in gibanju, raziskovanju narave in sebe. V skladu s tem so se otroci poskusili umiriti in dodobra raztegniti v jogijskih vajah, plezali v pustolovskem parku, se izkazali v orientaciji v naravi, odšli na Framski slap in na deževni pohod na Mariborsko Goro. Tekmovali so v gozdnem poligonu, igrali športne, družabne in socialne igre in še bi lahko naštevali. Ne smemo pozabiti tudi na jutranji tek in vadbo pred zajtrkom. Nepozabna doživetja in druženja smo zvečer obeležili še s plesom, druženjem, igrami in navijanjem za našo Leo Sirk.

Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, v sončku in lepi naravi ter prijetni družbi smo uživali vsak trenutek. Otroci so ob koncu tabora povedali, da jim je bilo na taboru zelo lepo in pestro in da si tudi v prihodnje želijo še podobnih izkušenj v naravi in takšnih oblik druženja.

Z učenci so bili: Melita Bevc Novak, Andreja Keše, Nataša Lučovnik, Nives Lužar in Jakob Salmič.

 

Related Images:

(Skupno 793 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost