V petek, 3. 6. 2016, smo se nekateri učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na dvodnevno druženje v Brestanico v hostel Primoža Kozmusa. Najprej nas je prijazno osebja hostla prerazporedilo po sobah, nato pa smo se peš odpravili proti gradu Rajhenberg, kjer smo veliko izvedeli o tamkajšnih menihih  – Trapistih, ki so med drugim izdelovali tudi čokolado. Da bi si malo pričarali nekdanje čase, nas je prijazna gospa Manuela, po rodu Portugalka, popeljala v svet izdelovanja čokoladnih dobrot. Vsak izmed nas si je izdelal svojo čokoladno liziko, ki smo jo na zadnje tudi z velikim veseljem pohrustali.

Popoldne smo preživeli na tamkajšnjem bazenu, kjer smo uživali v vodnih vragolijah.

Zvečer smo se družili v skupnih prostorih hostla, kjer smo odkrili, da imamo med nami neverjetne plesne, pevske pa tudi akrobatske talente.

V soboto smo se zbudili, pozajtrkovali in se po naporni noči (kaj bi spali, ko pa se imamo takooooo lepooooo!) v prijetni senci družili z najuspešnejšim metalcem kladiva pri nas Primožem Kozmusom. Povedal nam je veliko zanimivih stvari o svoji športni karieri, se z nami slikal in nam razdelil kartice s svojim podpisom.

Do kosila smo si čas krajšali z odbojko in nogometom na bližnjem igrišču.

Po kosilu pa smo se za zaključek tabora preizkusili tudi v peki kruha v krušni peči, ki nam jo je sredi Senovega v t. i. delavski koloniji zakuril gospod Matjaž, čigar kruh smo imeli priložnost poskusiti že ob zajtrku. med tem, ko se je kruh pekel, pa nam je vodič Tone Petrovič  povedal veliko o samem kraju, nato pa nam razkazal še njihovo osnovno šolo, v kateri se nahaja pravi pravcati vhod v nekdanji rudnik. S sveže pečenim kruhom smo se odpravili domov, na koncu pa še veselo zavriskali, saj nam je bilo na taboru zelo všeč.

Zapisala Špela Udovič

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost