V okviru projekta NAŠA MALA KNJIŽNICA so učenci 2. b razmišljali, kakšnega SUPER JUNAKA bi potrebovali v današnjem svetu. Preberite, kaj so zapisali.

 

SUPER JUNAK ZA DANAŠNJI ČAS

Svet bi potreboval takšnega junaka, ki bi skrbel za naravo. Moral bi imeti napravo, s katero bi čistil zrak. Super junak bi zdravil tudi ljudi. Otroke bi razveseljeval z darili, baloni, igrami kot so tekmovanja in Človek ne jezi se. Imel bi napravo, ki bi izdelovala zdrave slaščice. Slaščice bi delil pridnim otrokom v šoli.

TAJA VENE

 

SUPER JUNAK ZA DANAŠNJI SVET

 

Super junak za današnji svet bi moral biti tak:

čistil bi, pospravljal, preprečeval bi vojne, revnim bi prinašal oblačila in obutev, nahranil bi živali, revnim bi prinašal hrano in pijačo, otrokom bi prinašal igrače, reševal ljudi, preprečeval onesnaževanje okolja, preprečeval poškodbe in bolezni. Super junak bi skrbel, da ga ne bi nihče motil pri njegovem delu. Super junak bi hodil po gozdu in poslušal ptičje petje. Super junak je dobrega srca in hoče pomagati vsem.

BETI KENE

 

 

 

SUPER MOGOČNI ČARODEJ

Super mogočni čarodej ima pas s pripomočki, ki so: super dimne bombice, ki te dvignejo v zrak, super zdravilna zdravila, ki lahko pozdravijo vse rane, vse bolezni in vse alergije, zaščitne mehurčke, nič in nihče ne more preko njih. Super mogočni čarodej ima tako moč, da lahko s svojo čarobno močjo uniči vse, kar grozno smrdi. Dvigne lahko vse smeti na svetu in jih uniči. Posebna moč mogočnega čarodeja je, da lahko pričara samo dobre stvari.

ERIK PREDALIČ

 

VSEMOGOČNI SUPER ROKI

Super Roki je zelo močan in zelo spreten. Roke lahko iztegne sto metrov. Lahko leti. Ima zelo dober vid. Zelo je hiter, da lahko teče na vodi. Skoči lahko osem metrov visoko, stegne roke, da ujame raketo. Nihče ne ve, kje živi. Ima zelo dobra vozila. Ima pas, v njem pa laser, bombice in kremo za nevidnost. Močan je tako, da dvigne deset blokov. Ima letala, avtomobile in motorje. Na vseh vozilih ima napisano črko R. Vsemogočni super  Roki se zelo dobro bori.

SIMON PREDALIČ

 

ZELENJAVKO REŠI SVET

Zelenjavko ima na glavi solato. Uporablja jo, ko se gre peljat z motorjem. Pojé veliko zelenjave, nato gre sadit brokoli. Ko je sadil, je dobil klic neznanca. Povedal mu je, da je suša in da paradižnik izumira. Ko se je Zelenjavko pripeljal do neznanca, je cepil paradižnik. Zelenjavko se je domislil nekaj imenitnega. Skril je vse nezdrave stvari petdeset kilometrov pod zemljo. Potem je šel počivat. Ko se je naspal, je šel zopet delat.

MARKO STRGAR

 

SUPER JUNAK ZA DANAŠNJI ČAS

Super junak se je pripravil, da bo rešil svet. Rekel je, da bo to veliko čiščenje. Počistil je ves svet. Potem pa je prišla naprava. Na njej je bil listek, na katerem je pisalo, da ne sme več čistiti sveta. Vse je bilo spet umazano. Super junak je videl dva druga super junaka. Vprašal ju je, če bi mu pomagala. Pritrdila sta mu. Na ves glas so zavpili, da gredo reševat svet. Odpravili so se na delo. Miha, uničevalec sveta, je zaspal, tako da so lahko v miru pospravili svet. Nato so praznovali in se lepo imeli. Dobro bi bilo, če bi tudi mi imeli doma prijaznega junaka, da bi nam pomagal pospraviti stanovanje.

URŠA ŠVIRT

 

ČISTILNI SUPER JUNAK

Nekega dne se je pojavil velik siv oblak, ki je začel onesnaževati okolje. Nato je prišel čistilni super junak, ki je odnesel vso nesnago na svetu. Nato je videl, da je vse posestvo spet umazano. Hitro je prijel čistilno vedro in pobiral umazano vodo. Nato je rekel: »Ojoj, preveč umazane vode je. Bolje da vzamem večje vedro.« In res, vzel je večje vedro in odnesel vso umazano vodo. Nato je bila voda zopet kristalno čista in so poleg nje zrasli veliki kristali.

AJDA PLANKAR

Zbrala in uredila Bernarda Vrtačič Turk

Related Images:

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost