1. DAN ŠOLE V NARAVI  – PONEDELJEK, 22. 1. 2018

V ponedeljek, 22. januarja 2018, so naši učenci prispeli v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Ajda. Na nadmorski višini 617 metrov jih je pričakal sončen dan, hladen gorski zrak in čudovit pogled na dravsko dolino.

Na urniku so imeli športne aktivnosti na prostem, uvod v prvo pomoč in spoznavanje okolice. V prostem času pa so pripravljali predstavitev sob in se družili med seboj.

Peter Jenič

  1. DAN ŠOLE V NARAVI — TOREK, 23. 1. 2018

Dan smo začeli ob 7.00 z jutranjo budnico, ob 7.30 pa smo z učiteljem Rajkom razmigali ude na jutranji telovadbi. Dopoldne smo v delavnici z učiteljem Dušanom izvedeli veliko o poškodbah kosti in sklepov in jih sami tudi v praktičnem delu oskrbeli. Da smo bili telesno aktivni, je poskrbel učitelj Rajko, ki nas je uvedel v osnove lokostrelstva. Ob koncu smo bili že pravi Robin Hoodi.

Po kosilu smo imeli krajši počitek, ki smo ga izkoristili na svežem gorskem zraku na igriščih v okolici doma. Popoldne smo plezali na umetni steni pod vodstvom učitelja Gašperja in z učiteljico Jasmino spoznali, kako se oskrbijo krvavitve in rane.

Po večerji smo za zabavni program poskrbeli učenci sami in priredili »Ajdovizijo«. Razdelili smo se v 7 skupin, vsaka pa je pripravila 4 zabavne točke. Večer smo zaključili tako, kot se za prave Dolenjce spodobi — s petjem in harmoniko.

Sedmošolci in osmošolci OŠ Otočec

    3. DAN ŠOLE V NARAVI – SREDA, 24. 1. 2018

»Zjutraj smo vstali ob 7.00. Zbudil nas je Anej s harmoniko! Preoblekli smo se in pospravili sobo. Nato smo odšli na jutranjo telovadbo, zatem pa na zajtrk. Sledil je pohod do muzeja. Izvedeli smo veliko o pripomočkih, ki so jih uporabljali v starih časih. Obiskali smo tudi kostnico. V njej je polno kosti. Potem smo odšli do nekdanje šole. Videli smo veliko starih šolskih pripomočkov. Hodili smo do doma Ajda. Bil je velik hrib, vendar se je izplačalo. Učitelji so dovolili, da smo bili lahko še malo zunaj. Igrali smo se s frizbijem. Odšli smo na odlično kosilo, ki so ga skuhale kuharice. Po kosilu smo odšli h gospodu Dušanu na prvo pomoč. Učili smo se transportiranje ponesrečenca. Po tej uri smo odšli h gospodu Rajku. Učil nas je vozle, ki jih do sedaj nismo poznali. Nato smo imeli večer družabnih iger. In sedaj sem tu in na (žalost) pišem ta dnevnik.«

Učenci sobe Ajdovo strnišče

4. DAN ŠOLE V NARAVI – ČETRTEK, 25. 1. 2018

»Zjutraj smo vstali in se odpravili na jutranjo telovadbo. Nato smo zajtrkovali, potem pa smo se odpravili na nordijsko hojo. Zatem smo odšli na prvo pomoč in se učili oživljati. Ko smo končali, smo dobili zasluženo kosilo. Po rekreaciji smo se učili o opeklinah in ozeblinah ter o pikih, ugrizih in drugih napadih živali. Po večerji smo imeli zabaven plesni večer, zaradi katerega bomo najbrž jutri ostali brez glasu.«

Eva Žagar

5. DAN ŠOLE V NARAVI – PETEK, 26. 1. 2018

V petek, 26. 1. 2018, so učenci uspešno zaključili šolo v naravi v CŠOD Ajda. Učenci so imeli tri dneve dejavnosti, dva naravoslovna dneva in en kulturni dan. Poleg tega je bil program zapolnjen s športnimi in naravoslovnimi vsebinami ter usmerjenim prostim časom. Učenci so se poleg učnega programa vadili tudi v urejanju sob, kolektivnem sodelovanju, točnosti ter krepili socialne veščine.

V enem tednu so spoznali veliko novega in kot učenci Osnovne šole Otočec pustili v CŠOD Ajda lep vtis.

Dom CŠOD Ajda

Related Images:

(Skupno 606 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost