PLAVALNA ŠOLA NARAVI, 3. a in 3. b razred OŠ Otočec, Debeli rtič

PONEDELJEK, 28. marec 2022

Po dveh odpovedih šole v naravi, so učenci 3. razredov danes končno prispeli na Debeli rtič. Malica jim je po dolgi vožnji zelo teknila. Dan so nadaljevali s preverjanjem plavanja. Nato so se namestili v Mladinskem domu Veverička. Seznanili so se s hišnimi pravili in si ogledali morsko obalo. Presenečeni so bili nad ogromnimi meduzami, ki so bile naplavljene na obali. Dan so zaključili s večernim plavanjem in večerjo. Prijetno utrujeni so se vrnili v dom.

 

TOREK, 29. marec 2022

Danes so imeli učenci 3. razredov zelo zanimiv in pester dan. Po zajtrku so imeli dve delavnici, Ogled parka in Lokostrelstvo. Obe delavnici sta jim bili zelo všeč, še posebno park, kjer so si ogledali kar nekaj dreves in grmov, ki sicer ne rastejo pri nas. Vodič jim je na zanimiv in poučen način razložil  izvor teh rastlin in jim povedal še nekaj prigod. Pri lokostrelstvu sta kar dve učenki dobili nagrado za najbolj natančen strel. V popoldanskem času jih je čakala igra Lov za zakladom, kjer so morali pokazati skupno sodelovanje in pripadnost skupini. Dan pa ni minil brez plavanja, pri katerem so prav vsi učenci napredovali. Izboljšali so tehniko plavanja. Prosti čas je bil v lepem sončnem vremenu zapolnjen z igrami na prostem.

 

SREDA, 30. marec 2022

Ko smo se zjutraj zbudili, smo bili zelo veseli, da nas je pričakalo vreme brez padavin. Dopoldanski čas smo izkoristili za pohod med vinogradi. Pot nas je pripeljala do »pokopališča školjk« ob Luki Koper, kjer so si učenci ogledali vrsto zanimivih školjk. Prijetno utrujeni so šli učenci na plavanje in kasneje na kosilo. Sledilo je pisanje poskusnega preverjanja znanja iz matematike. Po končanem pisanju so si učenci zaslužili nekaj prostega časa, učitelji pa smo ta čas namenili načrtovanju dejavnosti. Dan smo zopet sklenili s plavanjem in večerjo.

 

ČETRTEK, 31. marec 2022

Današnji dan so učenci, kljub deževnemu vremenu, preživeli prijetno in zabavno. Dopoldanski čas je bil namenjen ustvarjalnemu pisanju in risanju. Učenka Tišea je za svoj rojstni dan doživela prijetno presenečenje, saj ji je vodja Miha prinesel priročno darilo. Žal pa nas je morala v tem dopoldnevu zapustiti, ker je zbolela. Popoldan je v naš mladinski dom Veverička prišel čarovnik, ki nam je prikazal zanimive trike. Učenci in učitelji smo bili nad videnim zelo navdušeni. Čas pred plavalnim tečajem so učenci nadaljevali s turnirjem namiznega nogometa in športnimi igrami. Pri plavanju so vsi izboljšali tehniko plavanja pred jutrišnjim preverjanjem.

 

PETEK, 1. april 2022

Zadnji dan šole v naravi je minil v znamenju praznovanja, nagrad in preverjanja plavanja. Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo lahko del dopoldneva preživeli tudi zunaj. Odšli smo na sprehod med vinogradi in se spustili v dolino do morja, kjer smo opazovali obalo. Nekaj časa smo namenili tudi našemu slavljencu Janu, ki je danes v naši družbi praznoval svoj 9. rojstni dan. Tudi njemu je vodstvo na Debelem rtiču pripravilo praktično darilo. Ker so se učenci preko celega tedna trudili za urejenost sob in vedenja, smo morali na koncu izvesti kviz, da smo dobili zmagovalno trojico. Zmagale so deklice iz 3. a razreda. Najpomembnejši del dneva pa je bilo seveda preverjanje plavanja. Naši tretješolci so dosegli izjemen rezultat. Štirinajst učencev je osvojilo tehniko plavanja za srebrnega delfina, enaindvajset za bronastega, dve učenki pa sta osvojili zlatega konjička. Učenci so bili svojega uspeha zelo veseli, saj so se resnično cel teden trudili in vsi zelo napredovali. Bivanje na Debelem rtiču smo zaključili s kosilom in se okoli tretje ure popoldan odpravili na pot proti domu. Prijetno utrujeni, zadovoljni in polni lepih vtisov smo prišli pred šolo, kjer so nas že nestrpno pričakovali naši domači.

Učitelji: Erika Švirt, Bernarda Vrtačič Turk, Jakob Salmič, Špela Mohar

(Skupno 1.107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost