Torek, 21. 5. 2019, je bil v 1. b medpredmetno obarvan. Rdeča nit je bil projekt organizacije Karitas z naslovom Živi preprosto in solidarno. Učenci so se preko filmskih posnetkov, foto kartic in raznih dejavnosti seznanili s podnebnimi spremembami, ki po svetu poglabljajo revščino. Spoznali so težko življenje dečka Nangira iz Kenije. Seznanili so se s pomenom pitne vode in razmišljali o smotrni porabi vode. Zavedali so se pomena rastlin za naš vsakdan in posadili sončnice. Iz odpadnega materiala so izdelali okrasni lonček. Izdelali so roke prihodnosti, kamor so zapisali, kako lahko sami pripomorejo k boljši prihodnosti. Poslikali so si majico za tek solidarnosti, kamor so narisali in zapisali namen teka: tečem za lačne otroke, za tiste, ki nimajo pitne vode, za otroke, ki ne morejo v šolo, za tiste, ki so bolni … Na igrišču na Pljuski so izvedli tek solidarnosti. Vsi učenci in učiteljica so skupaj pretekli kar 28.180 metrov. Najbolj vztrajen tekač je bil Svit, ki je pretekel 2520 metrov.

Za nami je poseben dan, ki je pri vseh nas vzbudil občutek hvaležnosti. Hvaležnost za to, da nam nič ne manjka, hvaležnosti za hrano, pitno vodo, lepo in čisto naravo, čist zrak, šolo, družino, domove, oblačila, zdravnike, zdravila … Hvala!!!

Vsak posameznik lahko prispeva k boljšemu jutri, samo zavedati se moramo tega in se zavestno odločiti. Majhni koraki vsakega izmed nas štejejo!

Zapisala razredničarka Irena Gorenc Pernek

Related Images:

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost