V okviru projekta Naša mala knjižnica so učenci 2. b razreda poustvarjali po knjigi Kokoš velikanka slovenske avtorice Dese Muck.

 

Kokoška in piščanček gresta v daljno deželo

Velikanska kokoš in piščanček sta hodila en dan in eno noč, pa spet en dan in eno noč. Ko se je zdanilo, sta se velikanska kokoš Mimi in mali piščanček Čivko ustavila in počivala na soncu. Ko sta se zbudila, sta šla v hrib preko črnega gozda. V gozdu je bilo polno kač, krastač, volkov in sov. Na koncu gozda je bila lepa jasa. Tam je bilo polno žuželk, malo dalje je bilo polno vrtov in njiv. Na jasi, v zemlji, je bilo polno črvičkov in rastlin. Poleg jase je bilo polno dreves, a na drevesnem deblu polno mravelj in mravljincev. Kokoš Mimi je tam naredila gnezdo in tam živela s svojim piščančkom Čivkom. Tam je živela in izvalila še štiri majhne piščančke. Prvemu je dala ime Piki, drugemu Roki, tretjemu Poki, četrtemu pa Kiki. Srečno so živeli do konca svojih dni.

ERIK PREDALIČ

 

Kokoška Mimi in piščanček, kam gresta?

Nekega dne sta šla piščanček in kokoš v čudežno deželo, kjer je bilo toliko ogromnih črvov, da sta se lahko do sitega najedla. Prvo noč je bil piščanec tako lačen, da je moral zapustiti jamo. Naslednje jutro se je kokoš zelo prestrašila, kajti njenega sinka ni bilo več. Zapustila je jamo. Na poti se je spomnila imena za sina. Poimenovala ga je Potepinko. Zagledala je piščanca in oba sta v tej deželi lepo živela. Tretje jutro sta se kokoš in piščanec zelo zabavala, kajti piščanec je imel rojstni dan. Kokoš je naredila ogromno torto z osmimi črvi. Piščanec je naredil okraske iz črvov. Oba sta bila presrečna, ker sta našla tako deželo. Poimenovala sta jo Dežela črvov.

AJDA PLANKAR

 

Kokoška Mimi in piščanček

Nekega dne sta se v Skrivni deželi piščanček in kokoška Mimi igrala skrivalnice. Takrat se je piščanček skril v dobro skrivališče. Ta dežela je bila zelo drugačna od prejšnje. Kokoška Mimi se je zelo ustrašila, ker ni bilo nikjer piščančka. Kokoška Mimi je iskala in iskala piščančka. Tako se je utrudila, da si je morala odpočiti. Takrat pa se je kar naenkrat pojavil piščanček in se »prifočkal«. Kokoška Mimi se je zbudila in se zelo prestrašila. Oba s piščančkom sta se zelo smejala. Tokrat pa je štel piščanček, a kokoška se ni znala tako dobro skriti.

TAJA VENE

 

Kokoš in piščanec v deželi domišljije

Kokoš Mimi in piščanček Koko sta se odpravila v deželo domišljije. Ko sta prispela tja, je kar naenkrat iz grmovja skočila strašna mačka, z ušesi risa, glavo ovce, telesom zajca, noge in rep pa so bile podobne kokošinim. Hodila sta in hodila in prišla do potoka. Iz potoka je skočila riba z glavo psa, rep pa je imela od zajca. Potem je mimo prišel zajec.  Zajec je povabil Mimi in Koka na kosilo. Zajec jima je za kosilo pripravil zelenjavno juho in palačinke. Ko sta pojedla, sta šla iskat jamo. Mimi je Koku rekla, da dežuje. Ko sta prišla do jame, sta se ulegla in zaspala.

Lahko noč Koko in Mimi ter lepe sanje.

BETI KENE

 

Zbrala in uredila Bernarda Vrtačič Turk

 

Related Images:

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost