V skladu z Odlokom Vlade RS (U.l. 132, 2021) vas obveščamo, da morajo za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju vse osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah in ostalih zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, kakor tudi vse druge osebe in so starejše od 15 let, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov, izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja.

V skladu z Odlokom o dopolnitvi (U.l. 133/2021) je določena izjema izpolnjevanja pogoja PCT:

Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na govorilne ure in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.

 

Hvala za razumevanje.

Otočec, 23. 8 . 2021                                                                                         Mateja Rožman, ravnateljica

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost