Dom Ajda leži na razglednem pobočju Libeliške Gore. Blizu, le 20 kilometrov stran, se je v Vasi Podgora pri Kotljah leta 1893 rodil slovenski pisatelj Lovro Kuhar, bolj znan pod psevdonimom Prežihov Voranc. Vsi prostori v Domu Ajda nosijo imena po njegovih književnih delih. Fantje iz sedmega in osmega razreda spijo v Levem Devžeju, dekleta iz sedmega razreda spijo v Ajdovem strnišču, dekleta iz osmega razreda v Jamnici, midve z učiteljico pa v Jirsu in Bavhu.

Drugi dan se je začel z jutranjim bujenjem, umivanjem zob, postiljanjem postelje. Ob pol osmih smo bili že vsi zunaj pred domom na jutranji telovadbi, kjer nas je razgibal atlet Ambrož. Po zajtrku smo se odpravili na delo, eni na preživetje v naravi, druga skupina pa na širjenje znanja o prvi pomoči.

TOREK, DOPOLDANSKE DELAVNICE

Delali smo v dveh skupinah: zunaj, kjer smo se igrali Preživetje v naravi (kjer smo nabirali suhljad in se poučili o moči skupine) ter v domu, v učilnici, kjer smo se pogovarjali o pikih in ugrizih. Zunaj smo zakurili taborniške ognje brez pomoči vžigalic ali vžigalnika. Kako, je pa skrivnost! Po delavnicah smo odšli na kosilo, po kosilu pa smo se v prostem času preizkusili v igranju namiznega tenisa. Organizirali smo turnir, zmagovalec je postal Ben, drugo mesto je zasedel Anže, tretji pa je bil Ambrož. Eva in Jaka sta se med tem časom potila na II. OŠ v Slovenj Gradcu, kjer sta reševala teste na področnem tekmovanju iz zgodovine.

Hermina Videnič

Related Images:

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost