Letos smo decembrski čas v 2. b razredu popestrili z izpolnjevanjem želja učencev. Naredili smo adventni koledar in vsak učenec je napisal ali narisal eno željo. Seveda smo se skupaj pogovorili o tem, kakšne želje lahko izpolnimo v šoli in kakšne ne. Tako smo vsak dan odprli eno željo in jo izpolnili, seveda z učiteljičino pomočjo. Tako smo se lahko igrali s svojimi igračami, si ogledali božično risanko, šli na sprehod, igrali hokej, okrasili učilnico, plesali, likovno ustvarjali, odšli v računalniško učilnico, pekli palačinke, …

V torek, 22. 12.2015, je bil zares poseben dan, saj smo dopoldne preživeli v gospodinjski učilnici, kjer smo pekli palačinke in nasploh spoznali vse o palačinkah, pogrinjkih, praznični pripravi mize … Učiteljica je spekla palačinke, učenci pa so jih namazali z najljubšimi nadevi, ki so jih prinesli od doma: nutela, jagodna marmelada, malinova marmelada, marelična marmelada, med, sladkor, … Pripravili so pogrinjek in se naučili praznično zložiti prtiček. Vse o pripravi palačink so zapisali in narisali v zvezek. Ko je bilo vse pripravljeno, pa smo zapeli pesem Palačinke imamo radi, si zaželeli dober tek in z največjim užitkom pojedli pripravljeno sladico.

In še domača naloga: med novoletnimi počitnicami vas bodo, dragi starši, vaši otroci razveselili s palačinkami. Seveda bo vaša pomoč pri peki prišla še kako prav .

Pa lepe, dišeče in prijazne praznične dni! Naj se vam izpolni čim več želja!

Zapisala Irena Gorenc Pernek

Related Images:

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost