V soboto, 11. 10. 2014, smo na OŠ Otočec gostili zelo zanimivo gostjo Jano Dular, dolenjsko prostovoljko, ki že 4. Leto pomaga Afriškim prebivalcem. Afriko nam je predstavila v pozitivni luči in nas spomnila na tamkajšnje ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

Po uvodnih besedah Jane Dular smo odšli po delavnicah, v katerih smo spoznavali in občutili Afriko. V glasbeni delavnici so učenci igrali in spoznavali afriško glasbo in instrumente, v kuharski so učenci spekli bananin kruh – eno najbolj priljubljenih jedi v Afriki, v literarno-likovni delavnici so učenci prevedli afriško pravljico iz angleškega jezika in jo ilustrirali, mlajši učenci so izdelovali afriški nakit, punčke iz cunj ter poslikali bobenčke in majice s pisanimi afriškimi vzorci. Eno izmed delavnic je vodila tudi Irena Yebuah Tiran, ki je učence v njeni delavnici naučila afriško uspavanko.

Na koncu dneva je sledila še zaključna prireditev z razstavo, na kateri so učenci predstavili, kar so se naučili in naredili na delavnicah. Ob koncu prireditve so predstavniki vseh razredov darovali med tednom zbrane prostovoljne prispevke Jani Dular za izobraževalni center Ela v Tanzaniji.

Učencem je prireditev odprla nov vpogled na Afriko.

FOTOGRAFIJE

Related Images:

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost