Dan slovenskega športa je dan za šport. V sodelovanju s Športno unijo Slovenije smo ga v  četrtek, 23. septembra 2021, obeležili s tekaškim športnim dnevom, ki smo ga poimenovali TEK ZA užiTEK. Ta dan je s hojo in tekom kilometre nabiralo 17 oddelkov od 3. do 9. razreda. V kombinaciji teka in ostalih športnih dejavnosti pa so praznik športa praznovali tudi učenci 1. in 2. razreda.

Dan se je pričel v razredu z ogledom motivacijskega nagovora tekaškega trenerja Urbana Praprotnika, ki je govoril o koristnosti teka ter dal nasvet, kako pravilno teči. Po malici smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer sta razredna ambasadorja športa ogrela sošolce ter jih pripravila na tek.

Za še večjo motivacijo smo pred tekom določili cilj šole, in sicer: Koliko km lahko pretečemo vsi razredi skupaj? Učenci so ob tem cilju imeli samo eno nalogo – teči oz. hoditi tako, da pri tem uživajo (dobra družba, narava, doseganje osebnega cilja).

Tekaška pot je bila speljana po zaprti kolesarski progi med Kronovim in Otočcem ter skozi park gradu Otočec.

Športni dan se je končal na športnem igrišču, kjer so učenci na plakatih strnili tekaške vtise in sešteli razredne kilometre.

KONČNI REZULTAT:

V času dveh ur smo s skupnimi močmi pretekli 1730 km!

 Prav vsak udeleženec teka je lahko zelo ponosen nase. Dokazali ste, da ste vztrajni in da se zavedate, da je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Zapisala: Maja Nose Antončič

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost