V tednu od 16. do 20. novembra 2015 so na OŠ Otočec potekale različne dejavnosti Zdrave šole ob tradicionalnem slovenskem zajtrku. Med tednom so učenci v času kosila preizkušali tradicionalne slovenske jedi različnih slovenskih pokrajin, zanimivo pa je bilo tudi v času pouka. Učenci 1. b razreda so si v sredo pripravili zdrav prigrizek, v četrtek pa so pekli medenjake. Zdrav prigrizek so si naredili iz kruha, ki so ga pokapali s svežim oljčnim oljem, namazali s kislo smetano ali domačim sirom ter ga posipali z različnimi zelišči in surovim korenčkom. Nad prigrizkom so bili navdušeni. Večina je na tak način zelišča pokusila prvič. Naslednji dan, v četrtek, pa je sledilo novo presenečenje. Vsak izmed njih si je lahko iz medenega testa naredil nekaj medenjakov in jih okrasil z lešniki, orehi ali rozinami. Navdušenje nad izdelavo in peko medenjakov je doseglo višek, ko je dežurna učenka iz kuhinje prinesla pečene dobrote. Njammm! Kako zelo okusni in rahli medenjaki! Učenci jih bodo lahko spekli še doma skupaj s starši, saj so si za svoje odlično opravljeno delo zaslužili recept.

Bernarda Vrtačič Turk

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost