Knjižnica

Vsi učenci so prejeli članske izkaznice, s pomočjo katerih si gradivo izposojajo in vračajo. Vpis je brezplačen, članarine ni. Gradivo si lahko izposodite za 14 dni in ga lahko tudi podaljšate, razen knjig za domače branje.  Izgubo izkaznice je treba takoj sporočiti knjižničarki. Učenci lahko v času, ko je knjižnica odprta, uporabljajo dva računalnika ali pa v tišini prebirajo knjige, listajo po revijah ali se pripravljajo na pouk.

V okviru knjižnično-informacijskih znanj bo štiri ure v letu vsak oddelek skupaj z učiteljico gostoval v knjižnici, kjer bodo prisluhnili pravljici, pogovoru, dobri knjigi ter skrbeli za bralno sposobnost in veselje do branja.

Knjižničarka Hermina Videnič

COBISSUrnik
O COBISSu

Šolska knjižnica OŠ Otočec je polnopravna članica sistema COBISS. Sistem COBISS je virtualna knjižnica, ki nam je na voljo 24 ur na dan vse dni v tednu. Gradivo je računalniško obdelano po mednarodnih standardih in je vidno v vzajemni bazi COBIB.SI – to je vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov, ki je dostopna preko spleta. Knjižnično gradivo je opremljeno s črtnimi kodami glede na posodobljen sistem COBISS3.

Vsi učenci in zaposleni so vpisani v COBISS program in lahko iz kateregakoli računalnika, ki ima dostop do spletnih strani, ugotovi, ali je določeno gradivo na voljo (ali je sploh v knjižnici in ali si ga lahko izposodimo). Vpogled v gradivo naše šolske knjižnice je tako mogoč od kjerkoli, kjer je možen dostop do spletnih strani. Če boste direktno iskali gradivo preko sistema COBISS, je geslo naše šolske knjižnice OSOTOCEC.

Šolsko novinarstvo
Mega kviz
Mladi literati

 

Učenci 1. a                            Učenci 3. b                            Učenci 6. a

Učenci 1. b                            Učenci 4. a                            Učenci 6. b

Učenci 2. a                            Učenci 4. b                            Učenci 7. a

Učenci 2. b                            Učenci 5. a                            Učenci 7. b

Učenci 3. a                            Učenci 5. b                           Učenci 8. a

Učenci 9. a

Beremo skupaj
Dogodki v knjižnici
Knjižnica za starše

Eno izmed najboljših daril, ki jih lahko podarite svojemu otroku kot popotnico za celo življenje, je, da mu pomagate odrasti v bralca. Vsi vemo, da je zibelka branja – družinsko branje.

Namigi za starše

Disleksija

Priporočeni seznam gradiva za otroke z disleksijo

Učbeniki in učbeniški sklad
Knjižničarski krožek

Interesna dejavnost Knjižničarski krožek je namenjen učencem, ki se želijo seznaniti s knjižničarskim poklicem in približati knjižnico tudi ostalim učencem. Poteka vsak četrtek zjutraj od 7.30 do 8.15. Namenjen je učencem 4., 5. in 6. razreda.

Učenci se seznanijo s postavitvijo v knjižnici in pridobijo izkušnje za dobro orientacijo v knjižnici, tako da pomagajo pri pospravljanju gradiva, pomagajo pri opremljanju in zavijanju novih knjig ter čiščenju starih, pomagajo mlajšim pri iskanju gradiva in informacij ter izposoji, pomagajo pri postavljanju razstav v knjižnici, spoznavajo knjižne novosti ter pomagajo pri izposoji knjižničnega gradiva.

Zakaj imam rad šolsko knjižnico

Predpraznično čiščenje knjižnice

 

Simbolne oznake za leposlovje
Revije v šolski knjižnici
Print this pageEmail this to someone
(Skupno 1,047 obiskov, današnjih obiskov 1)