Projekt RASTEM S KNJIGO

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušajo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Začetek projekta »Rastem s knjigo OŠ in SŠ« v šolskem letu 2022/23 bo potekal od 7. novembra 2022 do konca šolskega leta. Sedmošolci bodo prejeli v dar knjigo z naslovom Reformatorji v stripu, avtorjev Boštjana Gorenca, Jaka Vukotiča (ilustracije) s pomočjo Kozma Ahačiča (Škrateljc, zavod za kulturo izobraževanje in šport). Sedmošolci bodo knjigo prejeli ob obisku Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Vodja projekta na šoli: Hermina Videnič

Sedmošolci obiskali Knjižnico Mirana Jarca

V sklopu vseslovenskega projekta Rastem s knjigo, katerega cilj je vsakemu sedmošolcu podariti knjigo in jih s tem motivirati za branje, so sedmošolci OŠ Otočec obiskali Knjižnico Mirana Jarca 17. novembra 2022 in v dar prejeli knjigo avtorjev Boštjana Gorenca in Jake Vukotiča (ilustracije) s pomočjo Kozma Ahačiča z naslovom Reformatorji v stripu, Škrateljc, zavod za kulturo, izobraževanje in šport. V knjižnici so učencem pripravili program s predstavitvijo knjižnice, knjižničnega informacijskega znanja, avtorjev izbrane knjige in knjige same.

Knjižničarka Hermina Videnič

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost