Proslava ob dnevu državnosti in koncu pouka

Proslava ob dnevu državnosti in koncu pouka

V petek, 24. 6. 2016, smo s prireditvijo obeležili dan državnosti. S kulturnim programom sta se predstavila otroški in mladinski pevski zbor, nato pa so se s pevskimi, instrumentalnimi in gledališkimi točkami predstavili posamezni razredi. Sledil je nagovor ravnateljice, ki je  najboljšim učencem podelila tudi srebrna in zlata priznanja za dosežke na državni ravni tekmovanj. Na koncu je učitelj Vito Gabrič razglasil še športnika in športnico šole, za veselo popotnico zasluženim počitnicam naproti pa je poskrbel mladinski pevski zbor.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s prireditve.

Zapisala Maja Sedmak

Related Images:

Tehniški dan v 6. in 8. razredu: Prenosi gibanja

Tehniški dan v 6. in 8. razredu: Prenosi gibanja

Z učenci 6. in 8. razreda smo v sredo, 22. 6. 2016, izvedli tehniški dan na potoku pri Starem gradu. Učenci so skozi aktivnosti povezali tehniško znanje in spretnosti pri izdelavi preprostega vodnega mlinčka ter fizikalne zakonitosti kot so hitrost vodnega toka, pretok, frekvenca kroženja oziroma vrtenja ter kotna in obodna hitrost.

Peter Jenič

Related Images:

Nastop na festivalu družin

Nastop na festivalu družin

Učenci OŠ Otočec so v soboto, 18. 6. 2016, popestrili dogajanje na 10. Festivalu družin, ki je potekal na jasi gradu Otočec.

Nastopil je otroški pevski zbor pod mentorstvom Ditke Zupančič, šolska folklorna skupina pod mentorstvom Ljudmile Blažič in gledališki klub pod mentorstvom Barbare Pavlovič Plevanč.

Fotografije si lahko ogledate na spodnji povezavi.

povezava

 

 

                                                                                                                                  Ditka Zupančič

Related Images:

Športni dan – pohod na Paho

Športni dan – pohod na Paho

Z učenci 3. a in 3. b smo se v petek, 10. 6. 2016, kljub nekoliko nepredvidljivi vremenski napovedi odpravili na pohod na Paho. Učenci so dobili navodila za ustrezno športno opremo, zato ni bilo razloga, da bi se ustrašili dežja. Zjutraj je sicer še nekoliko rosilo, vendar smo bili odločeni, da se z dežniki odpravimo na pot in novemu doživetju naproti.

Izkazalo se je, da smo se odločili prav, saj smo pohod opravili po načrtu, dodali pa smo še eno zanimivo dogodivščino na seznam dogodkov v šolskem letu 2015 – 2016.

                                                                                                                             Zapisala: učiteljica Andreja Strgar

Related Images:

Dostopnost