Tehniški dan: Koroška hiša

Po jutranji telovadbi, ki jo je vodila učiteljica Nataša, smo se v muzej v Libeliče po zajtrku odpravili kar peš. Hodili smo približno pol ure. Tu smo si ogledali tradicionalno kmečko gospodarstvo, značilno za drugo polovico 19. stoletja do okoli leta 1970, predvsem na območju Libelič in Libeliške gore. Skozi letne čase je prikazano delo kmeta, ki je razdeljeno na pomembna delovna opravila, v zgornjem nadstropju muzeja pa lahko sledimo prikazu različnih praznikov, kot so pust, velika noč, koline, božič, priprava orodja. Videli smo lahko tudi pot žita od setve in pletve, žetve in mlačve. V Libeličah smo si ogledali tudi Kostnico. V Dom Ajda smo se vrnili ob pol enih, malo utrujeni od hoje navkreber, malo pa od „premalo spanca“.

POPOLDANSKE DELAVNICE

Na poti iz Libeličev proti Domu Ajda nas je spremljal dež, tako da smo celo popoldne preživeli v domu. Učiteljici Hermina in Nataša sta vodili delavnici. Prva delavnica je bila na temo Male sive celice in poznavanje Velike Britanije, druga pa reševanje križank o zdravi prehrani, kjer smo ponovili vsebine pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane. Razdeljeni smo bili v štiri skupine. Prva skupina se je imenovala Dream Team z Ambrožem (vodja skupine je bil Jaka), druga skupina Ljubimci (vodja Ben), tretja skupina Krofki (vodja Ana) in četrta skupina Miške (vodja Neža). Po hudi, naporni, dolgi in zelo izenačeni borbi je zmagala skupina Ljubimci in si za nagrado prislužila veliko riževo čokolado. Čestitamo.

PRIHOD MATIJE

S svojim obiskom nas je v šoli v naravi danes, v sredo, razveselil še Matija Radež, ki ga je v Dom Ajda ob šestih pripeljal njegov oče.

Hermina Videnič

Related Images:

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost