Jeseni smo se tudi na naši šoli odločili, da se bomo lotili dela za ustvarjalni natečaj Notranjskega regijskega parka z naslovom Če bi bil žival. Naslov je bil res privlačen in je vzbujal mnogo zamisli, mogoče pa je bilo sodelovati z likovnim izdelkom, literarnim besedilom ali fotografijo. Organizatorji so prejeli pravo goro prispevkov in te dni končno objavili nagrajence – mladi umetniki, ki so zasedli prva tri mesta, so bili namreč nagrajeni.

Izmed kar številnih udeležencev z naše šole, se je v vrh prebila šestošolka Lucija Radež s svojo pripovedjo Volk. Učitelji in sošolci že poznamo njen pisateljski talent, sedaj pa je osvojila še strokovno žirijo. Osvojila je 3. mesto v literarni sekciji natečaja in za to prejela vstopnice za pustolovski park Notranjskega regijskega parka. Čestitamo!

Samo za pokušino preberite odlomek iz Lucijinega dela.

»Naslednjih nekaj dni sem preživela v volčjem tropu. Večinoma mi je bilo zelo všeč, le ob misli na surovo meso mi je vedno znova postalo slabo. Lupus se je povrnil v normalno stanje v štiriindvajsetih urah. V resnici je bister in zelo zabaven. Navdušena sem bila nad tem, kako so me volkovi sprejeli. Z menoj so bili prijazni, kot bi bila od vedno del njihove skupine. Z vsakim svojim članom pa so ravnali ljubeznivo, spoštljivo in so za drug za drugega skrbeli kljub drugačnosti in razlikami med njimi. Vedno smo delovali v skupini, od katere se nikoli nismo ločili. Zdaj vem, da bi se tudi ljudje lahko marsikaj naučili od volkov.«

                                                      Mentorica: Barbara P. Plevanč

Related Images:

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost