V petek, 3. 6. 2016, smo se nekateri učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na dvodnevno druženje v Brestanico v hostel Primoža Kozmusa. Najprej nas je prijazno osebja hostla prerazporedilo po sobah, nato pa smo se peš odpravili proti gradu Rajhenberg, kjer smo veliko izvedeli o tamkajšnih menihih  – Trapistih, ki so med drugim izdelovali tudi čokolado. Da bi si malo pričarali nekdanje čase, nas je prijazna gospa Manuela, po rodu Portugalka, popeljala v svet izdelovanja čokoladnih dobrot. Vsak izmed nas si je izdelal svojo čokoladno liziko, ki smo jo na zadnje tudi z velikim veseljem pohrustali.

Popoldne smo preživeli na tamkajšnjem bazenu, kjer smo uživali v vodnih vragolijah.

Zvečer smo se družili v skupnih prostorih hostla, kjer smo odkrili, da imamo med nami neverjetne plesne, pevske pa tudi akrobatske talente.

V soboto smo se zbudili, pozajtrkovali in se po naporni noči (kaj bi spali, ko pa se imamo takooooo lepooooo!) v prijetni senci družili z najuspešnejšim metalcem kladiva pri nas Primožem Kozmusom. Povedal nam je veliko zanimivih stvari o svoji športni karieri, se z nami slikal in nam razdelil kartice s svojim podpisom.

Do kosila smo si čas krajšali z odbojko in nogometom na bližnjem igrišču.

Po kosilu pa smo se za zaključek tabora preizkusili tudi v peki kruha v krušni peči, ki nam jo je sredi Senovega v t. i. delavski koloniji zakuril gospod Matjaž, čigar kruh smo imeli priložnost poskusiti že ob zajtrku. med tem, ko se je kruh pekel, pa nam je vodič Tone Petrovič  povedal veliko o samem kraju, nato pa nam razkazal še njihovo osnovno šolo, v kateri se nahaja pravi pravcati vhod v nekdanji rudnik. S sveže pečenim kruhom smo se odpravili domov, na koncu pa še veselo zavriskali, saj nam je bilo na taboru zelo všeč.

Zapisala Špela Udovič

Related Images:

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost