Čestitke ob jubileju 120 let »stare šole«, 30 let »nove šole«, skupaj 150 let, res jubilejno praznovanje Osnovne šole Otočec. Iskrene čestitke!

V šolo sem začela hoditi februarja leta 1981, in sicer v malo šolo, ki se je tedaj nahajala na šolskem podstrešju. Trajala je približno tri mesece. Ali je bila mala šola obvezna ali ne, tega ne vem, prihajala sem rada. V čisto »tapravo« osnovno šolo, v 1. razred, pa sem šla jeseni istega leta.

Nikoli ne bom pozabila enkratne, prisrčne, polne razumevanja, a hkrati odločne in stroge, skratka čudovite učiteljice v prvem razredu, gospe Nade Lapanje. Še v višjih razredih se mi je spomin vračal na njen pozitivni odnos do nas vseh, na njeno toplino, potrpežljivost in življenjskost. Ona ni ostala le v mojem spominu, ostala je tudi v mojem srcu. Spoštovala sem jo in jo kot otrok imela resnično rada. Bila je preprosto izjemna.

Na osnovno šolanje me seveda veže veliko spominov – lepih in prijetnih, ki sežejo do srca, nekaj je tudi malo manj prijetnih, manj srčnih, eni so čisto blizu, drugi daleč stran. Šolski čas sem si veliko bolj kot po ocenah zapomnila po sošolcih, prijateljih, dobrih učiteljih, ki so znali učiti in naučiti. Še vedno cenim delo vseh učiteljev, ki so me učili, vzpodbujali k vztrajnosti, delavnosti in prijateljstvu, mi bili v oporo, povedali, kaj je prav in kaj ne…

Leta 1989 sem kot osmošolka zapustila Osnovno šolo Otočec. Po petindvajsetih letih sem se spet vrnila, tokrat kot mama. Prihajam na govorilne ure, roditeljske sestanke, predavanja, izredne pogovorne ure, na lepe prireditve in prisrčne nastope učencev. Sin Matija je namreč v lanskem šolskem letu začel obiskovati osnovno šolo. V šolo zelo rad hodi, rad je pri pouku, z veseljem obiskuje interesne dejavnosti, zelo rad prihaja v jutranje varstvo in podaljšano bivanje in obiskuje Zdrav življenjski slog. Veseli se vsakega novega šolskega dne.

Z možem sva začutila, da je bil in je v šoli lepo sprejet, da se dobro počuti in da je stkal mnogo novih prijateljskih vezi. Vesela sva, ker mu je na Osnovni šoli Otočec lepo in prijetno. Hvala vsem učiteljem in delavcem šole, s katerimi se srečuje – za prijaznost, spodbude pri delu, pri ustvarjanju, za nasvete … Hvala vsem, ki ga pripravljate na življenje, ki je pred njim. Učitelji izvajate poslanstvo, ki pusti pečat za vse življenje.

Tudi triinpolletna hči se že veseli, da bo postala šolarka.

Ob častitljivi obletnici Osnovne šole Otočec čestitam učencem, učiteljem in drugim zaposlenim za dosedanje delo in dosežke. Vsem skupaj želim, da bi bili tudi v prihodnje uspešni, zagnani in ustvarjalni. Naj šolo prevevajo znanje, mladost, smeh in dobra volja.

Simona Škrget

Related Images:

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost