Četrtek, 28. september 2023

Plavalna šola v naravi se za tretješolce počasi zaključuje. Današnje dopoldne so učenci preživeli kot mali raziskovalci, saj so iskali živali in rastline na obalnem pasu. Spoznali so, kakšne pogoje imajo za življenje in kako so se prilagodile na slana tla in vodo. Popoldne so si ogledali vrt kaktusov, kjer jim je gospa Magda pokazala svojo zbirko kaktusov, ki šteje kar 1600 različnih vrst. Seveda tudi danes ni šlo brez plavanja.

Učenci so se zelo dobro pripravili na jutrišnje preverjanje in komaj čakajo, da pokažejo svoje znanje. Po večerji so odšli na nočni sprehod z lučkami in prisluhnili zvokom narave.

Učiteljice Bernarda, Erika in Špela

Sreda, 27. september 2023

Učenci so danes zopet preživeli čudovit dan. Po zajtrku so se odpravili na sprehod, kjer so z razgledne točke opazovali Sečoveljske soline. Spoznali so delo solinarjev in orodje, ki ga uporabljajo pri svojem delu. Spoznali so veliko novega. Svoja doživetja bodo imeli priložnost povedati, ko se vrnejo domov. Prav vsi so danes napredovali v plavanju, zato se že veselijo petkovega preverjanja. Pred večerjo so uspeli še malo potelovaditi na fitnes napravah. Nekateri so pokazali kar precej izvirnosti pri uporabi le-teh. Ker je bil dan dolg in poln različnih dejavnosti, so utrujeni legli k počitku.

Učiteljice Bernarda. Erika in Špela

Torek, 26. september 2023

Poleg plavanja, ki je v tem tednu najpomembnejša dejavnost, so imeli učenci danes enkratno priložnost, da so se v mesto Piran odpeljali z ladjo Solinarko. Najprej so se ustavili ob maketi mesta, ki ima poseben pomen. Sestavljena je iz knjig, kar pomeni, da nam ima mesto Piran marsikaj povedati. Nato so si ogledali akvarij in se sprehodili po značilnih ozkih piranskih ulicah. Skupaj z učiteljico Lili so se ustavili na Mestnem trgu, si ogledali Tartinijev spomenik in se na koncu posladkali s sladoledom. Dan so zaključili športno, saj zelo radi igrajo nogomet in igro Med dvema ognjema.

Učiteljice Bernarda, Erika in Špela

Ponedeljek, 25. september 2023

Po skoraj treh urah vožnje, so učenci tretjih razredov prispeli v Sečo. Sprejel jih je vodja CŠOD-ja, jim zaželel dobrodošlico in jim razložil hišni red. Nato so se učenci razporedili v bungalove in si uredili sobe. Sledilo je kosilo, po kosilu pa so šli skupaj z učiteljico Lili na pohod po polotoku Seča. Med pohodom so se ustavili in spoznali nov ples in pesem. Zelo navdušeni so bili nad krajšim sprehodom v tišini, kjer so z zaprtimi očmi začutili naravo na svojevrsten način. Presenečeni so bili, koliko zvokov so slišali okoli sebe. Po vrnitvi je bilo na vrsti plavanje – preverjanje njihovega plavalnega znanja. Po večerji so imeli vsi še dovolj energije, da so se pomerili v športnih igrah. Sledila je priprava na spanje in počitek. Dan je bil prijeten, poln prvih doživetij v novem okolju in obmorski pokrajini.

Učiteljice Bernarda, Erika in Špela

(Skupno 789 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost