Učenci pri izbirnih predmetih Informacijsko opismenjevanje, Filozofija za otroke in Načini prehranjevanja so se v četrtek, 25. 11. 2016, udeležili dveh ljubljanskih sejmov, in sicer že 47. sejma Narava – zdravje in 32. Slovenskega knjižnega sejma. Na ekskurziji so se jim pridružili še ostali učenci iz 8. in 9. razreda.

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Informacijsko opismenjevanje, so si najprej ogledali preddverje največje slovenske knjižnice v državi – Narodne univerzitetne knjižnice in malo pokukali v veliko čitalnico, kjer si nabirajo znanje študenti. Potem so si ogledali še največjo slovensko knjigarno – Knjigarno Konzorcij, kjer jih je zamikala široka ponudba knjig za vse okuse in želje. Pot so nadaljevali proti Cankarjevemu domu, kjer je bilo zelo živahno, saj so si na razstavnih prostorih lahko ogledali 3000 novih knjig ter se srečali in prisluhnili domačim in tujim avtorjem, letos predvsem italijanskim, saj je letošnja država v fokusu Italija. Nekaj časa je ostalo še za samostojne oglede in nakupe.

65050991_knjizni9-740x551

 

 

 

Druga skupina učencev se je najprej ustavila in se seznanila z arhitekturnimi značilnostmi Tržnice Center, ki se razprostira od Tromostovja do Zmajskega mostu. Pot so nadaljevali proti sejmu Narava – zdravje, kjer so si ogledali razstavo in se v vodenem delu predstavitve seznanili s pomenom zdravega načina življenja. Učenci obeh skupin so morali rešiti še nekaj nalog in se o njih pogovoriti. Na poti proti avtobusu so se ustavili še na ljubljanskem mostu ljubezni – Mesarskem mostu. Učenci so doživeli živahen sejemski utrip, utrip našega glavnega mesta in bili z obiskom obeh sejmov in starega dela Ljubljane zelo zadovoljni.

Hermina Videnič

Related Images:

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost