Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj objavlja razpis za jubilejno 30. Župančičevo frulico. K sodelovanju so vabljeni učenci 4., 5. in 6. razredov (kategorija deklamatorji) in učenci 7., 8. in 9. razredov (kategorija osnovnošolski pesniki).
Rok za prijavo je 10. maj 2020.

Razpisno dokumentacijo najdete na povezavi TUKAJ.

Več informacij dobite pri knjižničarki in vaših učiteljicah slovenščine. Pišite nam, da bi radi sodelovali, lahko pa kar pošljete svoje prispevke, pa vas prijavimo mi. Opogumite se in izkoristite priložnost vsi, ki radi pišete pesmice in radi deklamirate.

e-mail: hermina.videnic@os-otocec.si

Novosti 30. Župančičeve frulice:
– prijava na razpis je možna izključno preko e-prijavnice (glejte povezavo na razpis);
– iz posamezne osnovne se lahko na razpis prijavi neomejeno število mladih deklamatorjev in pesnikov;
– mladi pesniki v izpolnjeni e-prijavnici priložijo svoje pesmi v word ali pdf formatu. Te pesmi bomo organizatorji v šifrirani obliki poslali tričlanski strokovni komisiji, ki bo izbrala finaliste: 5 najboljših osnovnošolskih pesnikov;
– mladim deklamatorjem bomo po izpolnjeni e-prijavnici poslali spletno povezavo, kamor bodo poslali video posnetek svojega deklamiranja izbrane pesmi Barbare Gregorič Gorenc. Tričlanska strokovna komisija bo na podlagi ogleda video posnetkov izbrala 5 finalistov (najboljših deklamatorjev);
– zaključno prireditev bomo izpeljali kot premierno predvajanje filma o 30. Župančičevi frulici. Film bo predvajan 11. junija 2020, ob 19.00 na Youtubu. V filmu se bodo z recitiranjem svojih pesmi in z deklamiranjem pesmi Barbare Gregorič Gorenc predstavili najboljši mladi pesniki in deklamatorji leta 2020. Strokovni komisiji za izbor najboljših pesnikov in deklamatorjev bosta preko filma razglasili zmagovalce – najboljšega deklamatorja in najboljša (osnovnošolskega) pesnika leta 2020.

Zabavno bo!

Knjižničarka Hermina Videnič

Related Images:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost