PONEDELJEK, 3. 2. 2020

Končno je prišel dan odhoda, ko so se učenci 8. razreda podali na Koroško v CŠOD Ajda v Libeliče. Pričakalo jih je lepo vreme ter sovrstniki iz OŠ Artiče. Po uvodnem pozdravu tamkajšnjih učiteljev so učenci spoznali okolico doma in se seznanili s programom dela. Prvi dan je bil športno obarvan, tako so spoznali igri leteči krožniki in štrbunk, zvečer pa je sledil še nočni pohod ob slovensko-avstrijski meji z naglavnimi svetilkami. Ker bo ta teden rdeča nit njihovega bivanja prva pomoč, so se seznanili tudi s to temo.

Utrinke današnjega dne si lahko ogledate v spodnji galeriji.

TOREK, 4. 2. 2020

V torek so učenci dodobra zagrizli v vsebine prve pomoči, saj so se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja, izvedeli veliko o transportu ponesrečenca in se preko igre vlog učili, kako oskrbeti rane pikov in ugrizov. Kljub malo slabšemu vremenu so se podali na krajši sprehod po okolici doma in se nadihali čistega gorskega zraka. Po okusni večerji je sledil še večer družabnih iger, umirjanje in priprava na spanje. Orise današnjega dne prikazujejo spodnje fotografije …

… in še posnetek.

SREDA, 5. 2. 2020

Današnji dan so osmošolci pričeli z jutranjo telovadbo med snežinkami, dopoldanski pohod do vasi Libeliče pa je potekal v sončnem vremenu. Športno dejavnost so učenci nadaljevali na notranji plezalni steni pod budnim očesom in močno vrvjo učitelja Gašperja. Vsebine prve pomoči, ki so jih spoznali, so bile poškodbe kosti in sklepov ter termične poškodbe. Učenci so skozi situacijske zgodbe oskrbeli poškodovanca in tako utrdili svoje teoretično znanje. V teh treh dneh so učenci spletli dobra prijateljstva z vrstniki iz OŠ Artiče, s katerimi si delijo obroke, igrajo družabne igre in se družijo v prostem času. Obeležili so tudi svetovni dan glasnega branja in preživeli uro v družbi knjige.

Kako so se imeli, kaj so doživeli in kaj so se novega naučili, pričajo spodnje fotografije …

in tale posnetek.

ČETRTEK, 6. 2. 2020

Današnje športno dopoldne so učenci preživeli na svežem zraku, kjer so se pomerili v veščinah lokostrelstva, zopet so se podali v plezalno steno, popoldne pa so spoznali še osnove nordijske hoje. Da jim je šlo kar dobro od rok oz. nog, se lahko prepričate z ogledom današnje fotogalerije. Med kosilom je učence obeh šol, ki so ali še bodo v tem tednu praznovali rojstni dan, pričakalo sladko presenečenje, ki so ga prav vsi pospremili z zapetim voščilom vsem petim slavljencem. Popoldne so se učenci spoznali še z zadnjim sklopom 20 urnega tečaja prve pomoči in se naučili oskrbeti rane in zaustaviti krvavitev.

Po večerji so se učenci obeh šol predstavili po sobah:

Potolčeni kramoh

Samorastniki

Levi devžej

A pravi vrhunec večera je bil prav gotovo večerni ples, ki se je zavlekel kar krepko v noč …

PETEK, 7. 2. 2020

Zjutraj so se učenci zbudili in pospravili svoje stvari, saj je prišel dan slovesa. Upravnica doma CŠOD Ajda gospa Milena se je od učencev in učiteljev poslovila z lepimi besedami in podelila nagrade učencem, ki so zbrali največ točk na tekmovanju v urejenosti sob in disciplini. Nato so se odpravili v Mežico v turistični rudnik in muzej Podzemlje Pece, kjer so izvedeli vse o zgodovini rudnika. Kralja Matjaža sicer niso srečali, so pa zato slišali rudniškega škrata Perkmandeljca.

Polni lepih spominov in novih prijateljstev so se še zadnjič poslovili od svojih prijateljev iz Artič in si obljubili, da se še kdaj srečajo.

 

Related Images:

(Skupno 1.388 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost