Mednarodni dan knjig za otroke – 2. april 2020: Lakota po besedah

»Besede v pesmih in zgodbah so hrana. Niso hrana za telo, nihče si z njimi ne bo napolnil želodca. So hrana za duha in dušo.«

Poslanico z naslovom »Lakota po besedah« je napisal pisatelj Peter Svetina, plakat je narisal ilustrator Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak. Ponosni in veseli smo, da je letos »sponzor« 2. aprila Slovenska sekcija IBBY, kar pomeni, da mednarodni dan knjig za otroke po vsem svetu praznujemo s slovensko poslanico. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

Pozivamo vas, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo)  in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam (ibby.slovenia@gmail.com), pa ga bomo mi objavili na naši FB strani.

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed.

Želimo vam obilo zdravja in dobrih knjig,

Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY

Knjižničarka Hermina Videnič

Vir: https://www.bukla.si/revija-bukla/lakota-po-besedah.html

Related Images:

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost