V sredo, 4.10.2017, so se odvijale 17. Igre brez meja v Dolenjskih Toplicah. Same igre so potekale v Taboru Mojca, ki je nedaleč stran od OŠ Dolenjske Toplice. Na igrah je sodelovalo 16 osnovnih šol, med seboj so se pomerili učenci 6. razredov. OŠ Otočec so zastopali Marcel Kocjančič, Kristjan Kocjančič, Nika Bojanec, Leon Štukelj, Agnes Premru in Živa Hočevar. Kot pomočnik oziroma spremljevalec na igrah je sodeloval tudi Ambrož Strgar, učenec iz 9.a.

Ob 12.45 so se igre uradno začele z otvoritvenim nagovorom organizatorjev in razložitvijo poteka tekmovanja. Vsako šolo je zastopalo 6 učencev, ki so morali izvajati izbrane igre na posameznih postajah. Skupno so morali opraviti s kar 28 različnimi igrami. Učenci OŠ Otočec so z igrami opravili odlično in osvojili 3. mesto. Poleg tega so bili tudi zmagovalci dveh posameznih iger, to sta skok v vreči in mini golf.

Zmagovalci iger so bili učenci OŠ Grm, drugo mesto pa so osvojili učenci OŠ Šentjernej. Na koncu iger je potekalo tudi tekmovanje v vlečenju vrvi, kjer so zmagali učenci OŠ Brusnice.

  Avtor: Jakob Salmič

Več na: http://www.drustvopm-mojca.si/

http://www.drustvopm-mojca.si/2017-na-17-igrah-brez-meja-zmagala-ekipa-os-grm,460.html

Related Images:

(Skupno 709 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost