Eko smrečica 1. a predstavlja otroške želje za prihodnje leto. Le-te so naravnane trajnostno in zajemajo skrb za naravo, medsebojne odnose, koristno preživljanje prostega časa, … Smrečico so okrasili z naravnimi materiali, in sicer želodi in želodovimi kapicami, ki so pobarvane z belo barvo, da predstavljajo sneg, ki si ga vsi želijo. Vsak učenec je izrezal okno in oblikoval svoj obraz ter ga nalepil na okno. Mreža na oknih je narejena iz odpadnega materiala, in sicer embalaže od stavnice, ki jo uporabljajo pri pouku. Pri okraševanju so učenci zelo uživali. Sedaj eko smreka krasi učilnico, učiteljica pa jo je tudi fotografirala za likovni natečaj, ki ga organizirata Hofer in Medex.

Razredničarka Irena G. Pernek


 

Tudi učenci 1. b razreda smo sodelovali v projektu Deluj eko – ohrani čebelo in smreko. V sklopu tega projekta smo okrasili eko smreko iz samih naravnih materialov, ki smo jih zbirali že v jeseni. Nabrali in posušili smo jesensko listje, plodove in mah. Iz vseh naravnih materialov smo naredili bunkice in jih prilepili na smreko. Pri delu smo zelo uživali, na koncu pa smo bili zelo zadovoljni s svojim izdelkom.

Zapisala

Mag. Mojca Miklič


 

V okviru natečaja, »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko«, ki sta ga razpisali podjetji Medex in Hofer, je 2. b razred okrasil svojo eko smreko, ki pred prazničnimi dnevi že krasi njihovo učilnico. Učenci so smreko okrasili z okraski, ki so jih izdelali iz naravnih materialov. Naredili so okrasne kroglice iz papirja in snežake iz lesa. Za bleščeč videz smrečice so dodali še svetleče rdeče trakove. Učenci so pri delu zelo uživali, komaj pa čakajo, da vidijo okrašene smrečice svojih vrstnikov v prodajalnah Hofer. Če bo njihova smrečica prepričala žirijo, mogoče zagledajo med njimi tudi svojo.

Bernarda Vrtačič Turk

 

Related Images:

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost