Spoštovani učenci in starši,

sedaj, ko ste malo lažje zadihali in se navadili na delo od doma in smo že v 4. tednu pouka na daljavo ter imate morda malo več časa tudi za branje, sem vam v okviru ur, ki jih učenci v šolskem letu preživijo tudi v knjižnici, za vsak razred posebej pripravila nalogo. Rešite jo, ko boste imeli čas. Ta teden posvetite malo več časa branju. Rešite nalogo za posamezni razred. Poslikane ali skenirane izdelke mi pošljite do nedelje, 12. aprila, na mojo e-pošto hermina.videnic@os-otocec.si

Vse bomo pripravili za objavo na šolski spletni strani in vas tako nagradili za vaš trud.

  1. RAZRED
V šolski knjižnici ste vsi prvošolci prejeli v dar knjigo z naslovom Škrat Kuzma dobi nagrado. Prosi nekoga, da ti jo prebere, če znaš brati pa že sam, jo preberi.  Škrat Kuzma nagaja vsem gozdnim živalim. Na srečanju škratov vsak pove, kakšno potegavščino je ušpičil tisti mesec.  Ali se upaš napisati oziroma narisati, kakšno potegavščino si pa ti že kdaj ušpičil?

2. RAZRED

Na spletni strani http://igramose.blogspot.com/p/pesmi-deklamacije.html poišči pesmico Miroslava Košute Miške plešejo kolo, jo preberi, nato pa ustvari ilustracijo ter si z njo polepšaj svojo sobo. Pošlji sliko ilustracije ali sliko svoje sobe, da vidimo, v kakšni »učilnici« se učiš te dni.


3. RAZRED

 Na Wikiviru poišči eno pravljico Svetlane Makarovič.  Izberi jo, jo preberi, napiši naslov pravljice in iz pravljice izpiši najlepšo poved, torej tisto, ki ti je bila najbolj všeč. Zraven napiši, zakaj ti je bila ta poved najbolj všeč. Pošlji.

4. RAZRED

Na Wikiviru poišči eno slovensko ljudsko pravljico.  Preberi jo, napiši naslov pravljice in nariši čisto kratek strip z dvema oblačkoma. V oblačka napiši kakšno besedo in pošlji.

 

5. RAZRED

Na spletni strani Šolske knjižnice Otočec poišči podatek, zakaj vsako leto praznujemo 2. april kot mednarodni dan knjig za otroke in kdo je narisal letošnji plakat.

 

6. RAZRED

Na spletni strani poišči kakšen naslov otroške enciklopedije, prepiši naslov, s spletne strani shrani sliko enciklopedije v word in mi sliko pošlji. Ta, ki ti jo pošiljam jaz, ne velja!


7. RAZRED

Na spletni strani poišči tri naslove splošnih knjižnic v Sloveniji in mi jih pošlji. Zraven še dopiši, kako se imenuje knjižnica na fotografiji in kje se nahaja.

8. RAZRED

Na COBISS-u poišči, koliko izvodov knjige Astrid Lindgren Pika Nogavička ima Šolska knjižnica Otočec. Napiši število teh knjig, tudi tistih, ki so morda izposojene.

 

9. RAZRED

Na Wikiviru poišči, kateri dve pesmi pesnika Ivana Minattija sta objavljeni na tej strani v celoti. Napiši naslov teh dveh pesmi in pošlji odgovor.

 

Želim vam uspešno delo. Pa seveda, ne pozabi napisati svojega imena, priimka in razreda. Pa veselo na delo.

Pošiljam še nekaj koristnih povezav, ki ste jih morda spregledali:

 

Knjižničarka Hermina Videnič

 

Related Images:

(Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost