Ostali načini branja
• Preberite na bralniku Emka (Android)
• Preberite na Ipadu
Založba Mladinska knjiga ti za branje na računalniku brezplačno ponuja knjigo Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom.

Svoje mnenje o knjigi mi lahko pošlješ na moj e-naslov: hermina.videnic@os-otocec.si

Veliko užitkov ob branju ti želim. Knjižničarka Hermina Videnič

»Mislil sem si, da je svet razdeljen na plemena,« sem rekel. »Črno-belo. Na Indijance in belce. Pa vidim, da to ni res. Svet je razdeljen samo na dve plemeni: ljudi, ki so kreteni, in ljudi, ki niso.«

Junior je doma v indijanskem rezervatu Spokane. Poseben je in nadarjen, odrašča v okolju, ki je vse prej kot spodbudno. Ko ugotovi, da si ne želi končati kot večina pripadnikov njegovega plemena, vzame življenje v svoje roke in se vpiše v srednjo šolo, na katero hodijo sami belci. Najde dobre prijatelje, sledi svojim sanjam in se izvije utečeni življenjski usodi povprečnega spokanskega Indijanca.

Snov za roman je večkrat nagrajeni ameriški pisatelj, pesnik in režiser indijanskih korenin Sherman Alexie (1966) črpal iz lastnih izkušenj. Zanj je prejel več nagrad, med njimi leta 2007 nagrado National Book Award for Young People’s Literature.
Knjiga je bila leta 2008 uvrščena med deset najboljših knjig za mladino, ki jih priporoča Ameriška zveza mladinskih knjižničarjev (YALSA), priljubljena je med bralci po vsem svetu.
Vir: https://www.e-emka.si

Related Images:

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost