V četrtek, 16.11. 2017, so imeli učenci 6., 7. in 8. razreda tehniški dan. Odpravili so se v Polhov Gradec, kjer so si ogledali muzej pošte in telekomunikacij ter hišo medu Božnar.

V hiši medu so imeli krajše predavanje o čebelah. Gospa Božnar je pripravila degustacijo različnih vrst medu, pri loncu Mojce Pokraculje, pa so se učenci posladkali še s čokolado ter medenjaki. Na koncu so izdelali svečko iz čebeljega voska, ki so jo odnesli domov. Učenci so bili navdušeni nad BIO čokomedom, cvetnim prahom, akacijevim medom, punce pa so se namazale s kremo s čebeljim voskom in matičnim mlečkom.
Po malici so učenci odšli v muzej pošte in telekomunikacij, kjer so si ogledali zgodovino pošte in pisal. Preizkusili so se v pisanju Morsejeve abecede. Gospodična iz muzeja jih je popeljala skozi zgodovino telekomunikacij ter jim pokazala zbirko prvih telefonov. Učenci so v muzeju uživali ter pokazali veliko znanja. Tehniški dan so zaključili v dvorani, kjer so izdelali poštni rog, ki so ga odnesli domov. Izdelek je bil učencem zanimiv, saj so ga z veseljem pokazali ostalim učenem in ga preizkušali pred šolo, ko so se vrnili.
Vodja tehniškega dne: učiteljica Ana Malavašič

Related Images:

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost