»Pomagati, ne da bi vprašali, komu«, je bilo vodilo Henryja Dunana, ustanovitelja Rdečega križa, ki se je rodil 8. maja pred skoraj 200 leti. 8. maj je razglašen za svetovni dan RK, pri nas oznanja začetek vsakoletnega tedna RK. Letošnji teden RK ostaja, čeprav ga je zaznamoval koronavirus.

Ponavadi smo na Območnem združenju RKS Novo mesto ta teden posvetili dejavnostim z mladimi. Za letos smo načrtovali obiske Križem Kapice v vrtcih in osnovnih šolah, izvedbo Košarice RK, urjenje in preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči za osnovne in srednje šole ter osrednjo prireditev z bazarjem Na pomoč – narava kaže svojo moč. Ob zaključku bazarja bi podelili priznanja učencem za likovno-literarni natečaj za Križem kapico in razglasili naj prostovoljce za osnovne in srednje šole. Koronavirus je onemogočil vse te dejavnosti.

Na Rdečem križu ves čas ohranjamo svoje humanitarno poslanstvo in pomagamo ljudem v stiski z raznimi oblikami pomoči. Pomagate lahko tudi vi, tako da postanete prostovoljec s prijavo na http://bit.ly/RKSProstovoljstvo ali nas podprete s prispevkom, ki ga nakažete na: OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto, TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X (namen: Sklad za pomoč ljudem v stiski – COVID-19, referenca: 00-903002).

Na RK znamo stopiti skupaj in si pomagati. Neprecenljivi sta solidarnost in medsosedska pomoč. Še naprej se trdno in neomajno podpiramo in delujemo v skupno dobro vsak po svojih močeh. Ob dnevu RK, 8. maju, se zahvaljujemo vsem mladim članom RK, prostovoljcem, krvodajalcem, donatorjem in jim želimo, da ostajajo naprej v teh vrstah in izpolnjujejo humanitarno poslanstvo.

Celoten članek in slike preteklih let, si lahko pogledate tu.

Related Images:

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost