1. DAN

Najprej smo se z avtobusom pripeljali v dom Trilobit. Prijazen gospod z imenom Matjaž nam je predstavil pravila v domu. Takoj smo razpakirali prtljago in se oblekli za na sankanje. Vzeli smo vsak svoj bob in z vodičem in učitelji odšli do sankališča. Tam smo se spuščali z bobom in se po približno eni uri vrnili v dom Trilobit. V domu smo se malo sprostili in odšli v jedilnico. V jedilnici so nam povedali kako dežurni učenci pripravijo mize za obred. Po končanem kosilu smo izvedeli, da gremo plezat na plezalno steno, ki je pritrjena na zid našega doma. Po plezanju smo odšli na pomerjanje smučarskih čevljev , smuči in smučarskih palic. Po pomerjanju smo odšli v jedilnico na malico, katero smo si pripravili sami. Zatem je sledil počitek v sobi. Dežurni učenci so kmalu odšli pripravit mize za večerjo. Po večerji je sledil kratek počitek in pisanje dnevnikov tega dne. Za konec današnjega dne smo odšli v jedilnico, kjer nam je učiteljica smučanja razložila 10 smučarskih pravil. Ogledali smo si tudi kratek film o teku na smučeh. Potem je sledil čas za nočni počitek.

Zapisala: Larisa Rataj

 

2. DAN

Zjutraj ob 7.00 so nas prišli zbudit učitelji. Oblekli smo se in odšli na zajtrk. Potem smo pograbili vso smučarsko opremo in odšli smučat v Kranjsko goro. Tam smo smučali celo dopoldne. Bilo je zelo zabavno in poučno. Ko smo prišli nazaj, nas je čakalo kosilo. Po kosilu je sledil kratek počitek, zatem pa smo se odpravili na bližnjo jaso, kjer smo se učili teči na smučeh. Bilo je zelo naporno, tudi padcev ni manjkalo. Vrnili smo se v dom, kjer smo dali sušit vso opremo in se odpravili na večerjo. Po večerji smo odšli v sobe pisat dnevnike. Nato pa je sledil še nočni pohod.

Zapisala: Kaja Vidovič

3. DAN

Zbudili smo se ob 7.00 uri zjutraj. Odšli smo na zajtrk, se oblekli v smučarsko opremo in odšli na avtobus. Do Kranjske gore smo potrebovali približno 45 minut vožnje. Tam smo smučali v štirih različni skupinah. Ob dveh popoldan smo se vrnili nazaj v dom, kjer nas je pričakalo kosilo. Po kosilu je sledil počitek, nato pa pohod na katerem smo videli okostje volka ter različne vrste kamna. Med pohodom smo se ustavili tudi pri bližnjem potoku, kjer smo ujeli ličinke, ribja jajčeca in postranice. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli večerjo. Za sladico smo imeli torto, saj sta imela Adam in Gregor iz OŠ Brusnice rojstni dan. Nato smo odšli v sobe pisat dnevnike… No konec je za danes.

Zapisala: Lučka Strgar

4. DAN

Zjutraj je učitelj prihitel v sobo in prižgal luči ter nas zbudil. Hitro smo se vstali in se pripravili za na zajtrk. Po zajtrku smo odšli smučat v Kranjsko Goro. Vrnili smo se nekaj minut čez drugo uro in takoj odšli na kosilo. Nato je sledil počitek, kasneje pa pohod. Na pohodu smo preučevali različne plasti zemlje ter apnenčev in kremenčev kamen. Potem smo delal odlitke trilobitov in drugih fosilov. Sledila je večerja in branje dnevnikov. Za konec smo imeli še družabni večer, na katerem se je vsaka soba predstavila s svojo točko. Bil je pester in zabaven večer.

Zapisala: Eva Žagar

Related Images:

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost