Noč v šolski knjižnici je letos potekala drugič, in sicer z naslovom »Branje za boljše spanje«, čeprav tega slogana udeleženke iz 7., 8. in 9. razredov niso upoštevale, saj so pričele sanjati šele malo po polnoči. V knjižnici so prespale iz petka, 12. aprila, do sobote, 13. aprila. Dekleta so se razdelila v pet skupin. Med knjižnimi policami je potekal kviz o naših slovenskih literarnih junakih, poizkusile so se v hitrem branju ter tekmovale v zabavnem kvizu z naslovom Kaj vem o OŠ Otočec.

Z večerom smo obeležili tudi 23. april, svetovni dan knjige. Vsaka je s seboj prinesla eno knjigo, ki jo je predstavila in priporočala za branje.

Večerjo in zajtrk so si pripravile same, tista skupina deklet, ki je zmagala v kvizu, pa je lahko sedela »križem rok« in opazovala ostale pri delu. Zmagala je skupina, ki jo je vodila Anja Kelvišar, pomagale pa so ji še Agnes, Jasmina in Klara.

Vse dejavnosti sta v petek in soboto organizirali učiteljici Hermina Videnič in Melita Bevc Novak, na pomoč pa je priskočila bivša učenka naše šole Kaja Hočevar, za kar smo ji zelo hvaležni.

Knjižničarka Hermina Videnič

 

Related Images:

(Skupno 648 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost