Tudi na naši šoli smo se pridružili temu mednarodnemu projektu. Redno nam že pošiljate prispevke v zvezi z izredno situacijo, v kateri smo se znašli, to pomeni, da pišete na temo o korona virusu (skeče, pesmi, zgodbe idr.). Svoje zapise lahko obogatite z ilustracijo ali oblikovanjem lutke. Izdelke v obliki fotografij, pesmic, zgodb idr. zbiramo za razstavo, ki bo na ogled po koncu karantene.

Na POVEZAVI si lahko ogledate slovesno otvoritev Noči knjige, ki je bila 23. aprila 2020, in sicer v »lepi« angleščini, to pomeni, da jo boste razumeli vsi, ki se angleščino učite vsaj najmanj dve ali tri leta.

Izmed prispelih prispevkov bomo izbrali najboljšega in ga nagradili s knjižno nagrado in čokolado, ko se vsi skupaj vrnemo v šolo.

Kaj je Noč knjige?

Noč knjige je vsenarodni in mednarodni projekt, ki se letos odvija sedmo leto zapored po Sloveniji, v zamejstvu in širom sveta. Z Nočjo knjige obeležujemo 23. april, Svetovni dan knjige.

Njeno prvobitno poslanstvo je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe.

Lahko sodelujete tudi na drugačen način, in sicer:

  • vnaprej lahko pripravite posnetek lastne pesmi, kratke zgodbe, pravljice, odlomka iz romana, literarne recenzije, navdihnjenega razmisleka o času tu in zdaj, ali pa na ta način posnamete in poustvarite odlomek iz katere vam ljubih knjig;
  • poskusite se lahko tudi v spletnem predvajanju v živo (»online streaming« na Knjigi obrazov in drugje);
  • ustvarite spletno zgodbo (»story«) na Instagramu ali organizirate knjižni večer s prijatelji preko katere od platform, ki omogočajo komuniciranje na daljavo, kot so Skype, Houseparty, Zoom, FaceTime in drugi. Knjižni klub v času korone preko Zooma?

Najpomembnejše navodilo od vseh je:

naj fantazija, navdih in ustvarjalnost sežejo daleč preko meja štirih sten, v širna vesoljna sozvezdja skupnosti knjigoljubcev, bralk in bralcev, književnic in književnikov, pesnikov in pesnic, literarnih kritkov, spletnih blogerjev, knjižničarjev, založnikov, ilustratorjev, antikvarjev, ustanov in organizacij, ki se posvečajo knjigi – vseh tistih, za katere se svet brez knjige ne bi vrtel.

Svoje prispevke lahko pošljete na: nocknjige@gmail.com ali na e-naslov: hermina.videnic@os-otocec.si, in sicer do 15. junija 2020.

Knjižničarka Hermina Videnič

Uporabljena literatura: Noč knjige. [online]. 2020. [uporabljeno 6. 5. 2020]. Dostopno na spletnem naslovu: 2020.nocknjige.si/

 

Related Images:

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost