Likovna umetnost nemoteno poteka tudi v domačih učilnicah in okolici doma.

Šestošolci se sproščajo ob oblikovanju in meditativnem risanju mandal, razmišljajo o sebi in se poskušajo upodobiti s svojimi značilnimi atributi. Vnaprej pa že načrtujejo svoje kartonske utrdbe.

Sedmošolci rišejo svoje priljubljene predmete in cvetoče rastlinje, katerih lepoto iščejo in beležijo s fotografijami, kjer ne pozabijo dodati niti svojih živalskih prijateljev. So tudi prepričani, da jih njihovi viseči antikorona mobile, ki nase opozarjajo na bližnjih drevesih, terasah in sobah, varujejo pred neželenimi korona obiskovalci. Pri tem se jim pridružijo tudi nekateri osmošolci.

Osmošolci študijsko rišejo poglede skozi okno in se v družbi devetošolcev podajajo v naravo beležit foto utrinke, ki jih nato oblikujejo v razglednice in nam pošiljajo lepe pozdrave.

Devetošolcem se rišejo objemi v različnih oblikah ;). Medtem, ko nekateri v sketchupu in v obliki pravih maket načrtujejo objekte z vsebinami, ki jih v domačem okolju pogrešajo, se njihovi sošolci že virtualno sprehajajo po newyorškem Metropolitanskem muzeju.

S klikom na sliko boste dostopali do celotne galerije slik.

Andreja Novak Gabrič, učiteljica likovne umetnosti

 

Related Images:

(Skupno 565 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost