Odrasli so Mimi hranili vsak dan.

Nekega dne se je zataknila v Kokošji jami. Meščani so jo videli zataknjeno, zato so ji skušali pomagati. Prvi si je domislil, da jo povlečejo ven, a ni šlo. Drugi pa si je domislil, da kamen okoli nje izklešejo in rešili so jo. Ko je prišla iz jame, se jim je zahvalila s kokodakanjem.

Mimi je bila prečudovite bele barve, z rdečo rožo na glavi. Nekega jutra je znesla ogromno jajce in ker jo je to presenetilo, je kot nora tekala okoli jajca in kokodakala.

Meščani so hoteli speči jajce, saj bi z njim nahranili celo mesto. Zakurili so gozd, da bi spekli jajce. Nato so našli najdaljšega črva, da bi privabili Mimi. Ko je Mimi videla črva, je pozabila na jajce in je stekla proti njemu. Trideset meščanov je jajce zakotalilo proti gorečemu gozdu, a jim ni uspelo, saj je kokoš zdirjala proti njim. Meščani so se prestrašili in pobegnili.

Ko je Mimi prišla k jajcu, je videla, kako se je izvalil prečudovit rumen piščanček. Mimi je skupaj s piščančkom zbežala in nikoli več se nista vrnila in nihče jih ni več videl, razen na zemljevidu, kjer je ozemlje današnje Slovenije.

Pravijo, da sta Mimi in piščanček odšla v deželo, kjer so bili ljudje prijazni do živali. Piščanček je našel prijatelje in bil je vesel, ker se je z njimi igral, Mimi pa ga je zadovoljno gledala, kako je rasel.

Govorilo pa se je tudi, da sta se oba zadovoljna vrnila na Otočec, kjer sta postala slavna in tam sta srečno živela do konca svojih dni.

Učenci 3. a

(Simon, Tanja in Žiga)

OŠ Otočec

Related Images:

(Skupno 540 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost