Nekaj oddelkov na šoli je sodelovalo v projektu Naša mala knjižnica. Ob tem smo brali zanimive in zabavne zgodbe o nenavadnih junakih in dogodivščinah ter poustvarjali ob zanimivih nalogah v Ustvarjalniku. Nekega dne pa smo prejeli telefonski klic presenečenja, saj smo bili izbrani za obisk avtorice in ilustratorke ene izmed prebranih književnih del.

V petek, 20. 5. 2016, smo nestrpno pričakovali napovedani obisk.  Avtorica in ilustratorka Groznovilce v hudi hosti sta prispeli pred šolo in nas presenetili še s pisanimi potujočimi kovčki.

Ob sprejemu sta se nam predstavili in pokazali razstavo potujočo kovčkov, ki so jih poslikali ilustratorji 6 knjig. Nato se je ilustratorka Caroline Thaw družila na delavnici z učenci 1. a, avtorica Jana Bauer pa z učenci 3. a. Zanimive kovčke, v katerih smo prebirali razglednice učencev iz držav, kjer so že potovali, so si ogledali tudi drugi učenci šole.

Gospe Caroline in Jani se zahvaljujemo za ves čas in prijetno druženje ter jima želimo še veliko ustvarjalnih idej. Želimo pa si sodelovanja v Naši mali knjižnici tudi v prihodnje.

Zapisala: učiteljica Andreja Strgar

Related Images:

(Skupno 393 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost