V tem mesecu smo se udeležili še zadnjih dogodkov, vezanih na likovne natečaje, za katere so ustvarjale naše učenke.

5. junija je bilo odprtje razstave likovnih del 5. natečaja za osnovnošolce in srednješolce Slikarstvo (tihožitje, krajina, abstraktno slikarstvo) v organizaciji JSKD OI Novo mesto.

Na razstavi, ki je postavljena v atriju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu, sodelujejo Maša Rifelj (7.a), Leja Strgar (7.b), Zala Zupančič (8.a), Lara Črešnar (8.a), Anastazija Pečarič (8.a), Patricija Pečarič (8.a) in Nika Borse (9.a).

Zala Zupančič je bila prejemnica priznanja. Komisija je izpostavila sporočilnost njenega izdelka z motivom tihožitja. Čestitamo!

Vabljeni k ogledu razstave, ki bo do 2. septembra 2024.

Za natečaj “MOJ MANGA SVET”, ki ga je razpisala Narodna galerija Ljubljana, so ustvarjale sedmošolka Zala Iva Gotlib Kerin in osmošolki Patricija in Anastazija Pečarič. Ocenjevalna komisija je v ožji izbor in na razstavo uvrstila izdelka Patricije in Zale Ive.

V soboto, 15. 6., smo se udeležili odprtja razstave, ki je bila v sklopu dogodkov Poletne muzejske noči v NG v Ljubljani. Patricija in Anastazija sta vzporedno ustvarjali tudi na  delavnici risanja mange.  

Čestitamo vsem trem za idejno in likovno izjemne izdelke!

Zapisala Andreja Novak Gabrič, mentorica.

Related Images:

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost