V petek, 4. 12., le malo po slovenskem veselem dnevu kulture, smo imeli tudi na OŠ Otočec vesel kulturni dan za starejše učence. Kar ves dan smo posvetili gledališki umetnosti.

Začeli smo po učilnicah, kjer so se učenci poglobili v gradivo o zgodovini dramatike, dramskih zvrsteh, prostorih v gledališki stavbi in najrazličnejših poklicih v gledališču ter ustvarili plakate.

Osrednji del programa je bil seveda ogled predstave. V KC Janeza Trdina so nam člani MGL uprizorili zabavno in poučno igro Gledališka ura. Spoznali smo, kako iz dramskega teksta z mnogo vaje, dogovarjanja, prilagajanja in sodelovanja nastane uprizoritev, kakšne lastnosti odlikujejo delavce v gledališču, kaj vse gre lahko narobe in na katere tri osnovne načine lahko zaigramo isti dramski prizor. Poleg tega, da smo se naučili veliko novega, smo se še do solz nasmejali.

Po vrnitvi v šolo, smo se tudi sami lotili ustvarjanja: šestošolci so izdelali lutke in pripravili kratko uprizoritev, sedmošolci so si izdelali maske, učenci 8. razreda ustvarili kostume, devetošolci pa se poizkusili v gledališču senc. Bilo je lepo.

                                                                                                                                      Barbara P. Plevanč

Related Images:

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost