E-ŠOLSKA KNJIŽNICA

Šolska knjižnica OŠ Otočec je polnopravna članica sistema COBISS. Sistem COBISS je virtualna knjižnica, ki nam je na voljo 24 ur na dan vse dni v tednu. Gradivo je računalniško obdelano po mednarodnih standardih in je vidno v vzajemni bazi COBIB.SI – to je vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov, ki je dostopna preko spleta. Knjižnično gradivo je opremljeno s črtnimi kodami glede na posodobljen sistem COBISS3.

Izgubo izkaznice je treba takoj sporočiti knjižničarki.

Gradivo si lahko izposodite za 14 dni. Gradivo lahko tudi podaljšate, razen knjig za domače branje.

Kaj nam nudi sistem COBISS?

Vsi člani oz. uporabniki lahko iz kateregakoli računalnika, ki ima dostop do spletnih strani, ugotovimo, ali je določeno gradivo na voljo (ali je sploh v knjižnici in ali si ga lahko izposodimo).

Vsi učenci in zaposleni so vpisani v COBISS program.

Učenci so prejeli članske izkaznice, s pomočjo katerih si gradivo izposojajo in vračajo. Vpis je brezplačen, članarine ni.

Vpogled v gradivo naše šolske knjižnice je tako mogoč od kjerkoli, kjer je možen dostop do spletnih strani. Če boste direktno iskali gradivo preko sistema COBISS, je geslo naše šolske knjižnice OSOTOCEC.

V tednu od 17. do 21. aprila 2017 so v knjižnici potekale ure knjižnično-informacijskih znanj, kjer so vsi učenci od 1. do 9. razreda prejeli COBISS izkaznice za izposojo gradiva iz knjižnice.

 

Knjižničarka: Hermina Videnič

Related Images:

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost