Tudi na OŠ Otočec smo se pridružili Tednu pisanja na roko, ki je bil sprva načrtovan od 17. do 21. januarja. Zaradi trenutnih razmer se je podaljšal in se zaključuje 11. februarja. Osrednja tema Tedna 2022 je bila Pišem z roko, ker …

Tudi nam jo je zagodel virus. Kar nekaj učiteljev in učencev je bilo odsotnih in nismo mogli izvesti vsega, kar smo si zadali. Uspelo pa nam je oblikovati inicialke, prepisati kar nekaj Prešernovih pesmi, narediti plakat na temo Pišem z roko, ker… “Učenci 9. b razreda so spoznavali, kako dobro na človeka vpliva, kadar ustvarjalno in estetsko piše na roko. Njihovi rokopisi so sicer različni, vendar odražajo njihove osebnosti, tudi njihov pogled na svet. Učenci 5. b razreda so se preizkusili v pisanju s peresi. Pazili smo, da je bila naša pisava čitljiva in estetska. Primerjali smo različne pisave in ugotovili, da so nekatere črke v starih časih zapisovali drugače. Nekatere pisave so bile zelo težko berljive ali pa jih sploh nismo znali prebrati.

Poskusili smo pisati tudi z roko, s katero ne pišemo. Imeli smo kar nekaj težav. Pisali smo počasi, pisava je bila velikokrat nečitljiva ali pa neestetska.

Presenetila nas je tudi razlaga nekaterih pisav. Na primer: Nečitljive črke: možgani delajo izredno hitro. Čitljive črke: zelo odprta, neposredna oseba.

Ugotovili smo, da pisanje na roko sploh ni tako slabo in vsaj nekateri (učenci 3. a razreda) smo pridobili na hitrosti pisanja.

Zapisala: Erika Švirt

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost