VTISI IZ ŠOLE V NARAVI NA DEBELEM RTIČU

Od 11. 4 do 15. 4. 2022 smo imeli 4. razred OŠ Otočec plavalno šolo v naravi. Odpeljali smo se na Debeli Rtiči in tam preživeli 5 čudovitih dni, ki so bile zapolnjene z različnimi dejavnostmi. V ponedeljek, 11. 4. 2022, smo z učenci prispeli okoli 11.00 in se takoj odpravili v bazen, kjer smo učence razporedili po skupinah, glede na njihovo predznanje in tako se je začelo učenje pravilne tehnike plavanja. Vsak dan smo se v bazen vračali 2-krat, dopoldan in popoldan, dneve pa smo si zapolnili z različnimi dejavnostmi, tako šolskimi, kot tudi športnimi.

V ponedeljek smo po kosilu napisali pisma svojim staršem, kakšen je prvi vtis prihoda v šolo v naravi. Pred večerjo pa smo se sprehodili ob obali in se preizkusili na različnih fitnes napravah v naravi, nekateri učenci pa so igrali košarko ali nogomet.

V torek smo se takoj po zajtrku odpravil na lov za zakladom, kjer so učenci reševali različne uganke in iskali različne predmete. Po kosilu smo se sprehodili skozi mediteranski park, si ogledali različne rastlinske vrste, ki uspevajo na Primorskem, kasneje pa smo se sprehodili med vinogradi vse do Kopra, kjer smo si želeli ogledati pokopališče školjk, vendar pa nas je prehitel čas in morali smo se vrniti na plavanje. Tudi v popolnoma zapolnjenem torku smo našli čas za ustvarjanje in tako smo s skupino deklet napisale nekaj pesmi za šolski natečaj Nosimo srca v dlaneh.

V sredo so si učenci po zajtrku ogledali urban ribnik z akvaponiko, kjer smo opazovali pisan živalski svet, predstavili pa so nam tudi poklic veterinarja. Pred večerjo smo se sprehodili do razglednega stolpa, kjer se je odprl čudovit pogled na pristanišče Koper, Piranski polotok, Strunjanski klif in celotno slovensko obalo, tudi na sosednji Trst.

V četrtek so se učenci prelevili v detektive narave, kjer so odkrivali zanimivosti, ki jim ponuja narava v tem predelu Slovenije, pred večerjo pa smo se sprehodili do Ankarana. Po večerji smo imeli zaključni večer in v goste smo povabili čarovnika, ki nam je pokazal različne čarovniške trike. Učenci pa so se pri tem zelo zabavali.

V petek smo imeli pred plavanjem še ravno toliko časa, da smo ustvarili pisanice za veliko noč. Po plavanju pa smo pojedli kosilo in se zadovoljni odpravili na avtobus ter se odpeljali domov.

Na koncu tedna smo se vrnili utrujeni, a bili smo veseli in zadovoljni, ker smo se imeli lepo. V spominu pa nam je najbolj ostal čas, ki smo ga preživeli prosto, ob druženju s svojimi sošolci, še posebej ob večerih, ko smo imeli čas za družabne igre, karte in ročni nogomet.

Zapisali: Maja. N. Antončič, Melita Turk

PETEK, 15. APRIL 2022

Zadnji dan smo si pred plavanjem krajšali čas z ustvarjanjem in športom.

ČETRTEK, 14. APRIL 2022

Dan smo začeli z angleško bralno značko in zaključili s čarovnikom.

SREDA, 13. APRIL 2022

Tretji dan smo začeli z veterinarjem za eksotične živali.

Obiskali smo razgledni stolp, kjer smo se praktično preizkusili v orientaciji.

TOREK, 12. APRIL 2022

Drugi dan smo začeli z lovom na zaklad.

PONEDELJEK, 11. APRIL 2022

(Skupno 760 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost