V petek, 11. junija, smo v šoli pripravili »nadomestni« Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga lani tretji petek v novembru, na dan slovenske hrane, ni bilo možno pripraviti, oziroma smo ga v novembru izvedli doma, v okviru družin.

Tradicionalni slovenski zajtrk je odlična priložnost, da našim učencem sporočimo, da je zajtrk pomemben del naših prehranskih navad, ker je del zdravega prehranjevanja. Poudarek smo dali na nakup lokalnih živil, zato da ohranjamo slovensko podeželje, slovensko kmetijstvo. Učenci so si ogledali kratke filme od Čebele do medu, Od zrna do kruha in kako pripraviti kruh. Ogledali so si tudi razstavo čebelarjevih pripomočkov in se posladkali s tradicionalnim zajtrkom – kruh, med, maslo, jabolko in skodelica mleka.

Zapisala: Urša Zupančič

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost