V času od 21. do 25. septembra smo na OŠ Otočec izvedli aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi. Učence smo želeli spodbuditi, da bi v tem tednu čim večkrat v šolo prišli na trajnostni način (peš, s kolesom, skirojem, kombijem, avtobusom).

Učenci so bili za svoje prihode nagrajeni z igralnimi kartami, s katerimi si bodo v prihodnjih dneh popestrili čas pred, med in po pouku. Vsak dan so učenci izpolnjevali potovalne dnevnike, podatki o prihodih vseh učencev pa so se sproti beležili na šolskem plakatu v jedilnici šole. S skupnimi močmi nam je uspelo število trajnostnih prihodov v šolo povečati za 25,6 %, kar je bistveno več od zadanih 7 %. V povprečju je torej kar 70 % učencev v tem tednu prihajalo v šolo na okolju prijazen način, zato smo si prislužili srebrno medaljo. Veselilo nas je tudi dejstvo, da je bilo v tem tednu v okolici šole zaznati manj prometa kot običajno.

Učenci so v tem tednu zelo uživali, bili aktivni soustvarjalci zdravega načina življenja, ob tem pa se na poti v šolo sproščeno družili z vrstniki ali starši. Ugotovili so tudi, da je včasih pot v šolo lahko tudi nevarna, na kar bomo opozorili pristojne odločevalce.

Zahvaljujeva se vsem učiteljem in staršem, ki ste otroke spodbujali in jih spremljali na poti v šolo, da so se počutili bolj varno. Potrudimo se, da ohranimo takšne potovalne navade tudi po končanem projektu.

Koordinatorici projekta Špela Udovič in Melita Turk

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost