V času od 21. do 25. septembra smo na OŠ Otočec izvedli aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi. Učence smo želeli spodbuditi, da bi v tem tednu čim večkrat v šolo prišli na trajnostni način (peš, s kolesom, skirojem, kombijem, avtobusom).

Učenci so bili za svoje prihode nagrajeni z igralnimi kartami, s katerimi si bodo v prihodnjih dneh popestrili čas pred, med in po pouku. Vsak dan so učenci izpolnjevali potovalne dnevnike, podatki o prihodih vseh učencev pa so se sproti beležili na šolskem plakatu v jedilnici šole. S skupnimi močmi nam je uspelo število trajnostnih prihodov v šolo povečati za 25,6 %, kar je bistveno več od zadanih 7 %. V povprečju je torej kar 70 % učencev v tem tednu prihajalo v šolo na okolju prijazen način, zato smo si prislužili srebrno medaljo. Veselilo nas je tudi dejstvo, da je bilo v tem tednu v okolici šole zaznati manj prometa kot običajno.

Učenci so v tem tednu zelo uživali, bili aktivni soustvarjalci zdravega načina življenja, ob tem pa se na poti v šolo sproščeno družili z vrstniki ali starši. Ugotovili so tudi, da je včasih pot v šolo lahko tudi nevarna, na kar bomo opozorili pristojne odločevalce.

Zahvaljujeva se vsem učiteljem in staršem, ki ste otroke spodbujali in jih spremljali na poti v šolo, da so se počutili bolj varno. Potrudimo se, da ohranimo takšne potovalne navade tudi po končanem projektu.

Koordinatorici projekta Špela Udovič in Melita Turk

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost