V okviru projekta Erasmus + imajo člani skupine številne zanimive naloge. Prva naloga je bila oblikovanje logotipa, ki se bo uporabljal za identifikacijo našega evropskega projekta na mednarodni spletni strani, socialnih omrežjih ter vseh drugih uradnih dokumentih. Sodelovalo je šest učencev naše šole, ki so svojo ustvarjalnost, domišljijo in likovne spretnosti, pod vodstvom likovne pedagoginje Andreje Novak Gabrič, prelili na papir.  Nastalo je šest izvirnih slik (logotipov), ki vizualno predstavljajo tematiko projekta “Bad eating habits OUT, doing sports IN”  ter vseh pet sodelujočih držav (Slovenijo, Italijo, Poljsko, Turčijo in Grčijo).  

  

Logotip je slikovni, besedni ali kombinirani grafični element, ki označuje dejavnost, projekt. 

Naši učenci, ustvarjalci logotipa za E+, so ustvarili predvsem slikovne logotipe, v katerih so simbolno prikazali vsebino projekta iz naslova.  

Ajda Plankar je ustvarila dva logotipa. Pri zmagovalnem se je posvetila sliki, v kateri figura (oblečena v zastave sodelujočih držav) v gibanju simbolično odbije slabe prehranjevalne navade in hkrati poudarja pomen gibanja. Pri drugem znaku je poudarila besedni naslov projekta, ki ga je opremila z detajli zabavnih emojčkov in zastavami.  

Karmen Zaletelj je ustvarila znak okrogle oblike, v katerem je orisala arhitekturne znamenitosti posameznih držav, v ospredju pa je upodobila figuro žonglerja žogic z zastavami držav. Slikovne informacije zaključujeta napisa projekta. 

Lana Kamin je oblikovala okrogel znak s simbolno orisanimi zastavami v obliki sočnih sadežev, nad katerimi figura v poskoku podaja žogice iz  E+ malhe, s čimer sporoča tudi pomen sodelovanja.   

Žiga Strgar je ustvaril znak z roko, ki drži snežno kroglo, v kateri raste drevo s sadeži, zastavami držav in stiliziranih figuric v treh gibalnih položajih. Znak je prilagojen barvam sodelujočih držav in barvama EU. Vabljeni k ogledu logotipov. 

 

Izmed sedmih prispelih del, je komisija predlagala pet najboljših, od katerih sta dve prišli v ožji izbor in bili posredovani v mednarodno glasovanje, in sicer logotip učenke Ajde Plankar iz 6.b ter logotip učenke Karmen Zaletelj iz 7.a razreda. Glasovanje je potekalo v petih partnerskih državah. Izmed 738 oddanih glasov, je največ glasov prejel logotip naše učenke Ajde Plankar, na kar smo zelo ponosni in ji od srca čestitamo.  

 

Neža Trontelj in Andreja Novak Gabrič 

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost