Zbirka ugank Prešernovega nagrajenca Miroslava Košute posega na različna področja oziroma se loti različnih tem – kraških pojavov, morskega sveta, vozil, živali, orodja, oblačil, bolj abstraktnih pojmov itd.

Tika taka, tika taka,
strumno z urami koraka,
če pa ura obstoji,
on kar sam naprej hiti.

Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS je tudi letos uspelo, saj so vsakemu prvošolcu podarili slikanico Ponikalnice pisatelja Miroslava Košute z ilustracijami Suzi Bricelj. Darilni program slikanic so pripravili s pomočjo podpornikov (podjetja HOFER, SVIZ Slovenije) in Javne agencije za knjigo RS.

Tudi letos vabijo vse otroke in družine k sodelovanju v nagradni igri, povezani s slikanico, ki bo ponovno potekala od oktobra do aprila na FB strani HOFER Slovenija.

Slikanice z naslovom Ponikalnice so prvošolci naše šole prejeli v četrtek, 16. 9. 2021. Dragocena skrinjica s platnicami bo marsikomu delala družbo, ga razveseljevala z lepoto in z njim delila znanje, ki bo polnilo brezskrbne ure samote.

Delo je prejelo znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA in bilo nominirano za nagradi desetnica in večernica.

Knjižničarka Hermina Videnič

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost